Peste 30 de persoane din judeţ s-au arătat interesate, de la începutul acestui an, să plece la muncă în străinătate prin intermediul reţelei EURES România, arată datele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna. . .

Datele oferite marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de conducerea AJOFM Covasna, arată în evidența Agenției sunt 32 de persoane care și-au manifestat interesul de a ocupa locuri de muncă oferite de angajatorii din Spaţiul Economic European.

„Sunt, în continuare, în evidența noastră, 32 de persoane care solicită un loc de muncă în străinătate, din care două sunt femei. 24 sunt cu studii primare, 7 cu studii liceale și o singură persoană cu studii superioare. Solicitanții, sunt, majoritatea, în categoria de vârstă  26-35 de ani și o singură persoană este sub 25 de ani”, a declarat directorul executiv Kelemen Tibor.

Potrivit acestuia, oferta locurilor de muncă oferite prin EURES cuprinde aproximativ 300 de locuri de muncă, în această perioadă, din care 110 sunt locuri de muncă oferite în Marea Britanie. Și în Suedia, Norvegia, Germania, Slovacia, Austria, Franța, Irlanda, Republica Cehă, Spania- se oferă,  în această perioadă, locuri de muncă, prin rețeaua EURES.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail