Elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe au participat ieri la o acțiune de înfrumusețare a două spații de joacă din municipiu.

Activitatea, la care au fost implicați elevi de clasa a VII-a și a VIII-a, a fost cuprinsă în cadrul programului educațional „Școala Altfel”.  Elevii din clasele a V-a și a VI-a au participat la înfrumusețarea curții școlii, plantând flori și puieți. Programul a fost conceput astfel, întrucât în data de 22 aprilie este marcată ziua Pământului, iar cadrele didactice au dorit să îi determine, astfel, pe elevi, să aibă mai multă grijă de spațiile de joacă și de spațiile verzi.

„Astăzi, activitățile din programul Școala Altfel s-au derulat sub egida <<Ziua Pământului>>, pentru că în data de 22 aprilie este celebrată Ziua Planetei Pământ. Clasele mai mici, a V-a și a VI-a au rămas în școală și s-au uitat, prin rotație, la un film documentar despre Planeta Pământ, după care au plantat flori și puieți, contribuind, de fapt, la înfrumusețarea curții școlii, iar clasele mai mari, a VII-a și a VIII-a au fost implicate în înfrumusețarea a două spații de joacă. În acest sens, am vorbit cu cei de la Consiliul Local, cărora le-am spus despre inițiativa noastră de a vopsi  echipamentele a două locuri de joacă, inițiativa a fost primită cu bucurie. Consiliul Local ne-a dat materialele- vopselele, pensulele. Copiilor le –a plăcut această activitate, iar noi ne-am gândit că dacă se implică ei în înfrumusețarea spațiilor de joacă, a curții școlii, poate vor avea pe viitor și mai multă grijă de acestea”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Colan”, prof. Szocs Emese.

. . Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail