Poliţiştii covăsneni împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna şi lucrători de la Garda Forestieră  au organizat miercuri,  20 aprilie a.c.,  o acţiune în sistem integrat pe raza comunelor Vâlcele, Hăghig şi . . Ilieni. Scopul urmărit a fost de a preveni şi combate faptele ilegale şi de a spori gradul de siguranţă publică.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.680 de lei pentru abateri la regimul circulaţiei, la regimul comerţului, precum şi pentru abateri în domeniul silvic şi la regimul convieţuirii sociale. De asemenea, a fost reţinut un certificat de înmatriculare şi 6 mc de cherestea.

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii din Vâlcele au oprit în trafic o autoutilitară condusă de către un tânăr în vârstă de 19 ani, care transporta cherestea.

Din verificările efectuate s-a constatat că există neconcordanţe între cantitatea înscrisă în avizul de însoţire şi cea transportată în realitate, respectiv, în aviz erau trecuţi 2 mc de cherestea, iar în urma măsurătorilor făcute de către un lucrător silvic, s-a stabilit că în realitate tânărul transporta 3 mc. De asemenea, s-a stabilit că persoana în cauză ar mai fi transportat, în aceeaşi zi, o cantitate de 3 mc de cherestea folosindu-se de acelaşi aviz de însoţire.

În consecinţă s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amenzi în cuantum de 4.000 de lei şi s-a dispus confiscarea celor 6 metri cubi cherestea în valoare de 2.772 de lei.

IPJ Covasna

Agent principal de poliţie

 Marin Nicoleta

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail