Reabilitarea imobilului fostului cinematograf „Arta” se apropie de final. În clădire vor funcţiona două instituţii culturale. . .

După ce la finalul anului trecut, Teatrul „Andrei Mureşanu” (TAM) a preluat noua sală cu  120 de locuri din clădirea fostului cinematograf „ Arta” din Sfântu Gheorghe, aceasta  având toate dotările  pentru ca trupa să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii corespunzătoare,  în scurt timp se vor finaliza lucrările și la cele două săli de cinema ce vor funcționa în această locație.

Amenajarea celor două săli cu câte 80 de locuri, ca și în cazul sălii teatrului, este asigurată tot de municipalitate,acestea pretându-se şi pentru proiecţia filmelor 3D, începând din primăvara acestui an.

Clădirea fostului cinematograf „Arta”, care iniţial avea 500 locuri, a fost construită în anul 1968. După Revoluție, aceasta a funcţionat și ca loc de distracţie, iar din 2012 a  reintrat în administrarea Consiliului Local Sfântu Gheorghe. Prin construirea şi amenajarea clădirii, oraşul s-a îmbogăţit cu o nouă instituţie culturală.

M.D.C.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail