Chiar dacă mai sunt peste două luni până la intrarea în noul an, 50% dintre locurile din pensiunile din judeţul Covasna sunt deja rezervate. Cei care doresc să-şi petreacă noaptea dintre ani aproape de casă, la una dintre pensiunile din judeţ, ar trebui să se grăbească dacă vor să mai prindă un loc.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural Covasna (ANTREC), Daragus Attila, încă de la începutul acestei luni oamenii au început să se intereseze de oferte, astfel încât, la nivelul judeţului jumătate din locuri sunt deja ocupate, pe perioada sărbătorilor de iarnă. În plus, după 1 noiembrie, când va avea loc târgul de oferte de acest gen, la Bucureşti, şansele de a găsi o cameră  pentru noaptea de Revelion, la pensiunile covăsnene, sunt şi mai mici.

De la Daragus Attila am aflat că cei mai atraşi de zona noastră, anul acesta, sunt bucureştenii, unul dintre motivele pentru care ei preferă pensiunile noastre fiind distanţa mică pe care o au de parcurs, dar, nu în ultimul rând, bucatele tradiţionale secuieşti pregătite cu drag, cu ocazia sărbătorilor.

Ofertele de sărbători ale pensiunilor sunt pe toate gusturile. Astfel, potrivit preşedintelui ANTREC, preţurile variază de la pensiune la pensiune, începând de la 60 de lei de persoană, pentru noaptea de revelion. Un pachet întreg, care include cazare pentru cinci zile, masă festivă, carnaval şi muzică, poate ajunge  la 950 de lei de persoană.

Patronul unei pensiuni de trei margarete din Covasna, Gal Norbert, ne-a spus că deja are rezervate camere pentru revelion: „Rezervările au fost făcute în vară, iar contractele în vederea vânzării biletelor pentru revelion, cu agenţiile de turism, au început să fie semnate încă din luna iulie”. La această pensiune, costul unui sejur  care include  5 nopţi de cazare, masa festivă de revelion cu bucate tradiţionale, carnaval, foc de tabără, vin fiert, muzică live, şi o posibilă plimbare cu sania cu zurgălăi de 1 ianuarie 2012, este de 900 lei/persoană.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail