Cardul Prepaid, ce ar putea fi folosit pentru virarea indemnizației de șomaj, este testat, în acest moment, de o persoană de la Târgu Secuiesc, au transmis reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna. . .

Șomerii din județul Covasna, dar și din celelalte județe ale țării ar putea primi în curând indemnizația de șomaj pe cardul Prepaid, card special conceput în acest sens, în cadrul unui proiect amplu, implementat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Urmare a acestui proiect, sistemul informatic intitulat ”StartPrepaid” ar putea fi folosit în curând și în județul Covasna. Acest sistem va asigura mijloacele electronice necesare pentru emiterea, înregistrarea, stocarea, gestionarea și raportarea informațiilor referitoare la plata indemnizațiilor de șomaj către beneficiarii acestora.

Directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă că acest sistem presupune, de fapt, emiterea unui card bancar pe care va fi virată indemnizația de șomaj. Cardul va fi emis de către banca aleasă în urma unei licitații, iar în momentul de față, la nivelul județului este testat. În acest sens, a fost selectată o persoană de la Târgu Secuiesc.

„Sistemul <<Prepaid>> este în a doua perioadă de creștere. S-au trimis către punctele de lucru ale agențiilor teritoriale niște scannere speciale, necesare funcționării acestui sistem informatic (…). În prezent, acest sistem informatic <<Start Prepaid>> este functional la nivelul întregii țări, în unitățile desemnate pentru prelucrarea datelor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și are mijloacele necesare pentru emiterea, înregistrarea, stocarea, gestionarea și raportarea informațiilor referitoare la plata indemnizațiilor de șomaj către beneficiari. Deci acest proiect este în faza pe care am prezentat-o. Noi am selectat o persoană de la Târgu Secuiesc, această persoană va avea acest card Prepaid, iar rugămintea noastră către această persoană este să folosească acest card (…) și va transmite părerea, poziția în legătură cu acest card”, a declarat directorul executiv al AJOFM Covasna, Kelemen Tibor.

Ana Alina Costache 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail