. . Potrivit informațiilor oferite de conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, peste 1.100 de șomeri au absolvit cursuri de formare profesională, de la începutul anului.

Directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că de la începutul anului, peste 1.100 de șomeri au absolvit cursuri de formare profesională, în diverse domenii de activitate, „ceea ce a atras după sine creșterea șanselor acestor persoane de a beneficia de un loc de muncă.

„Ponderea șomerilor participanți în programe de formare profesională a atins un nivel de peste 20% – număr calculat din totalul numărului mediu de șomeri. Acest nivel, de peste 20%, bate recordul pe care noi l-am atins în anul 2011 – atunci am avut 18,31%, deci acestea au fost valorile maxime”, a precizat directorul executiv Kelemen Tibor. Acesta a spus că, în acest an, 254 de absolvenți și-au găsit un loc de muncă, în urma participării la acele cursuri.

„Anul acesta au fost organizate 67 de cursuri de formare”, a menționat directorul AJOFM Covasna.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail