Volumul Repere identitare românești din județele Covasnei și Harghitei, de Ioan Lăcătușu și Erich-Mihail Broanăr apărut la Editura Eurocarpatica, Sf. Gheorghe, 2015 s-a bucurat de o frumoasă prezentare în „Formula As”, nr. 1184/2015, sub titlul „Un îndreptar necesar – Repere identitare românești din județele Covasnei și Harghitei”, purtând semnătura distinsului publicist Ion Longin Popescu. Au urmat alte câteva recenzii, deosebit de favorabile apărute în publicații locale, regionale și naționale și peste 200 de solicitări de achiziționare a volumului, sosite din toate zonele țării și din străinătate.

Redăm câteva din mesajele primite de la cititorii volumului:

Vă mulțumesc mult pentru carte – este o lucrare impresionantă, foarte interesantă – și vă doresc mult succes și toate cele bune !Cu multă considerație, Florin Chiver, Baia Mare”

„Cu sincere mulțumiri pentru volumul oferit. Fie ca românismul să nu se piardă din sufletele noastre. Lucian Bolcaş, București”

„Felicit, din suflet, autorii și le doresc sănătate și putere de muncă. Să fie mândrii de opera lor și să aibă satisfacții pe măsură. Cu aleasă prețuire, Alex Bucur, Sibiu”

„Aș dori să-mi trimite-ți contra ramburs un exemplar al cărții pe care o recenzează în Formula AS distinsul și mult apreciatul Ion Longin Popescu: Repere identitare românești din județele Covasna și Harghita. Cu stima și multe felicitări pentru autori, Casian Victorin, Oradea”

„Cu tot respectul meu pentru tot ceea ce face faceți pentru adevăr și dreptate Al Dvs. Petru Petrar, Timișoara”

„Am aflat din Fomula As despre isprava domnului profesor Ioan Lăcătușu și a colaboratorilor domniei sale, care a realizat volumul Repere Identitare Românești din Județele Covasna și Harghita, carte de căpătâi a romanilor din curbura Carpaților. Îi felicit pe coordonatori și pe toți cei care au trudit la valoroasa lucrare din toata inima. Doresc să intru în posesia volumului pe care am să-l prezint la Sesiunea PONTICA- 2015 ce va avea loc peste o săptămâna la Constanța. Prof.univ.dr. Valentin Ciorbea, Constanța”

„Stimați domni, Am primit astăzi lucrarea dvs. și la o prima vedere am apreciat-o nu numai pentru prezentarea grafică excepțională, dar și pentru ideea patriotică deosebită de a informa pe toți românii despre prezența încă din vechime a neamului nostru în zonele respective, aducând mărturii de necontestat. Vă mulțumim pentru munca dvs. și promitem că nu o „vom citi”, vom „studia” această carte și o vom recomanda și altora. Claudia și Constantin Cosneanu, București”

„În primul rând doresc să vă felicit pentru idee și pentru volumul de muncă pe care l-ați depus, pentru puterea și ambiția de care dați dovada… Mulțumesc și să vă dea Dumnezeu noroc, sănătate, putere, reușite, iar noua, celor cărora le trebuie, mai multa minte, dragoste de neam și inițiativă. Cu respect,Ramona Sprinjan, București”

„Bună ziua,Am primit îndreptarul de la dumneavoastră în 3 exemplare. Este foarte frumos bine documentat și editat. L-am răsfoit și m-a uimit și cred fără să vă măgulesc că dumneavoastră (autorii) ați depus un efort foarte mare pentru realizarea acestei lucrări și meritați caracterizarea făcute de Bogdan Petriceicu Hasdeu în poezia SÎNT ROMÂN:

Eu din români îmi trag sorgintea,

C-o sfântă dragoste-i iubesc

și pentru tot ce-i românesc,

oricând, și brațele și mintea

și sufletul mi le jertfesc.

Cu stima, Teodorof Cornel, Galați”

„Volumul Repere identitare româneşti din judeţele Covasna şi Harghita – care Vă reprezintă, sintetizând strădania meritorie a unor Oameni cu viziune istorică și simțire românească – merită din plin Premiul Academiei și AȘA VA FI !!! Ion Ciurea – Weidner, Köln, Germania”

De menționat faptul că, volumul a fost prezentat în cadrul Sesiunii solemne consacrată Zilei Naționale a României organizată de Academia Română, în 27 noiembrie 2015, la București, ocazie în care, președintele Academiei, academicianul Ionel-Valentin Vlad, a anunțat faptul că, volumul va fi propus pentru a primi un premiul al Academiei Române, în anul 2016. Toți cei care doresc să cumpere volumul Repere identitare românești din județele Covasnei și Harghitei, pot adresa cererile de achiziționare la adresa de e-mail: [email protected], sau la telefonul 0740/188507.

. . Ioan Covăsneanu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail