Extensia universitară din Sfântu Gheorghe a Universităţii Babeş-Bolyai” (UBB)  Cluj-Napoca a găzduit,  ieri, festivitatea  de începere a anului universitar 2015-2016.

Potrivit directorului Extensiei Universitare, prof. univ. dr. Laura Olteanu, numărul studenţilor înscrişi la specializările din cadrul facultăţilor Extensiei Universitare a UBB a crescut cu 10 %, faţă de anul trecut,  procent regăsit şi în statisticile UBB  Cluj-Napoca, unde s-au înscris peste 15.00 de studenţi,  anul acesta. Astfel, în noul an  universitar,   aproximativ 400 de studenţi învaţă  în Sfântu Gheorghe.

„Aş vrea să subliniez faptul că admiterea de anul acesta este şi rezultatul  creşterii numărului elevilor care au dat BAC-ul, dar eu cred că este şi rezultatul efortului făcut de cadrele didactice care s-au implicat în foarte multe activităţi, inclusiv cele de promovare în cadrul Extensiei. Evident că s-au organizat o serie de consursuri, de conferinţe, de întâlniri cu oameni de afaceri, de întâlniri cu specialişti în diferite domenii şi alte evenimente. Un mare ajutor a fost şi Asociaţia Studenţească pe care dorim să o consolidăm ca să mai aprofundăm activitatea studenţească”, a declarat dr. Laura Olteanu.

În momentul de faţă, Extensia Universitară din Sfântu Gheorghe pune la dispoziţia studenţilor mai multe specializări, în cadrul a trei facultăţi: Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiune a Afacerilor, Departamentul „Administrarea afacerilor”, care oferă următoarele specializări: Licenţă în „Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor”, durata de 3 ani, cu frecvenţă zilnică, cu predare în limba română şi cu predare în limba maghiară; Licenţă în „Economia firmei”, durata de 3 ani la zi şi ID, ambele cu predare în limba maghiară; Licenţă în „Marketing”, cu durată de studiu de 3 ani la zi,  cu predare în limba română; Master în „Managementul dezvoltării afacerilor”, cu durată de studiu de 2 ani la zi şi predare în limba română; Facultatea de Ştiinţe Politice, administrative şi ale Comunicării, care oferă specializarea „Administraţie publică”, cu predare în limba română la zi şi la distanţă, în limba maghiară la zi  şi la distanţă, pentru o durată de 3 ani; Facultatea de Ştiinţă şi Inginerie a Mediului, oferă specializarea 

 

„Ştiinţa Mediului”, cu predarea în limba maghiară, cu durata de 3 ani.

Potrivit informaţiilor oferite, anul acesta studenţii au avut posibilitatea să se înscrie la cursurile de Management din cadrul facultăţii de Ştiinţe Economice şi gestiune a Afacerilor. Taxele au rămas la fel ca anul trecut, sudenţii având posibilitatea de a le  achita în patru rate.

În ceea ce priveşte dotările pe care Extensia le pune la dispoziţia studenţilor, directorul a spus că până în momentul de faţă, având în vedere că studenţii îşi desfăşoară activitatea într-o clădire nouă, nu au fost investiţii majore în ceea ce priveşte dotările, însă, consideră că acestea vor veni şi în urma concolidării  relaţiei cu comunitatea şi cu mediul de afaceri covăsnean, pe care deja îl consideră un partener puternic.

„Spaţiul şi dotările asigură un proces educaţional adecvat şi de calitate conform cerinţelor şi standardelor europene. Este loc de îmbunătăţiri, dar totuşi consider că aceste îmbunătăţiri vor veni pe parcursul consolidării,  şi noi mergem pe această direcţie de consolidare şi de dezvoltare a Extensiei. Relaţiile cu comunitatea şi relaţiile cu mediul de afaceri, cu firmele,  trebuie consolidate  în continuare, chiar şi cu şcolile, în măsura în care acestea sunt deschise, pentru că unii sunt deschişi şi alţii mai puţin deschişi. Am organizat întâlniri cu mediul de afaceri, anul trecut, şi a fost extrem de receptiv şi de deschis. Am constatat că reprezentanții firmelor sunt extrem de interesaţi ca specialiştii de mâine, adică absolvenţii care termină, să fie bine pregătiţi, drept urmare  au venit cu sugestii vizavi de pregătirea lor. Foarte multe firme au acceptat ca studenţii  să facă practică în cadrul acestora. Sincer, cred că mediul de afaceri covăsnean,  prin aceste întâlniri, a  fost extrem de dinamic. Apreciem acest lucru”, a mai spus directorul Extensiei Universitare Sfântu Gheorghe, dr. Laura Olteanu.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail