Fundația Comunitară Covasna (HKA) a lansat o campanie prin care dorește să strângă idei privind modalitatea de folosire a fondurilor pe care le va colecta în cadrul acțiunii „Pedalează pentru un scop bun”, ce va avea loc în luna septembrie (a.c.), la Sfântu Gheorghe.

Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) a început pregătirile pentru acțiunea „Pedalează pentru un scop bun”, pe care o va organiza în data de 18 septembrie (a.c.), la Sfântu Gheorghe.

Campania a fost inițiată în 2011, la Sfântu Gheorghe și urmărește, printre altele, atragerea de fonduri, prin ciclism, pentru implementarea unor proiecte şi inițiative comunitare, și implicarea membrilor comunității în susținerea acestora.

„În 2011 am lansat prima ediție. Dat fiind faptul că Fundația se ocupă cu strângerea de fonduri, pentru noi, această acțiune a fost un mecanism prin care  am putut să strângem fonduri locale pentru finanțarea inițiativelor locale. Ne-am informat, am văzut câteva modele, la nivel național și acesta am considerat că este foarte interesant și că localnicii ar fi interesați de acest eveniment, dat fiind faptul că la Sfântu Gheorghe au tradiție aceste acțiuni cicliste. Așa ne-am decis să organizăm o acțiune ciclistă prin care putem să strângem bani și am discutat cum să funcționeze această acțiune sportivă ca un mecanism de strângere de fonduri pe plan local. Până la urmă, am dezvoltat metoda și trebuie să spun că în fiecare an simțim că oamenii înțeleg din ce în ce mai mult natura evenimentului, ideea de a strânge fonduri printr-o acțiune sportivă”, a declarat pentru „Mesagerul de Covasna” directorul executiv al Fundației Comunitare Covasna, doamna Bereczki Kinga.

Fundația a lansat, ieri, o campanie de strângere de idei, de propuneri din partea localnicilor privind modul de utilizare a fondurilor ce vor fi strânse în urma acțiunii de anul acesta.

. .

„Așteptăm propuneri pentru acțiunea din luna septembrie. Scopul este acela de a stabili pentru ce vom pedala pe 18 septembrie la Sfântu Gheorghe”, au transmis ieri reprezentanții Fundației.  Aceștia au precizat că propunerile pot fi trimise prin email la adresa [email protected], până la 21 august (a.c.).

 O campanie similară a fost lansată și în luna martie, când reprezentanții Fundației au dorit ca locuitorii orașului Târgu Secuiesc să își spună părerea privind modalitatea de colectare a sumelor strânse în urma campaniei „Pedalează pentru un scop bun” din localitate.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail