. . Poliţia Română desfăşoară acţiunea Blocada, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent.

Astfel, în intervalul 30 iulie – 05 august, 275 de poliţişti de ordine publică, poliţişti rutieri, de la investigaţii criminale, specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase, de la transporturi, au acţionat la nivelul judeţului Covasna pentru prevenirea comiterii de infracţiuni şi pentru reducerea numărului de accidente rutiere.

În urma celor 74 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 42 de infracţiuni, dintre care 17 de natură judiciară, 11 la regimul circulaţiei rutiere şi 14 alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 14 au fost constatate în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate în total 637 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 126.377 de lei, dintre care 95 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991 şi 9 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Au fost instituite 22 de filtre rutiere, iar în urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au aplicat 488 de contravenţii prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 187 pentru viteză neregulamentară şi restul pentru alte genuri de abateri în trafic.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 1.417 lei , au reţinut opt permise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare.

 IPJ Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail