Rețeaua de canalizare din Zăbrătău și Crasna va fi pusă în funcțiune doar după ce va fi finalizată inventarierea acesteia, punerea în funcțiune urmând să fie făcută de către S.C. Gospodărire Comunală S.A. Sfântu Gheorghe.

Recent, un cititor al ziarului Mesagerul de Covasna ne-a sesizat faptul că rețeaua de canalizare din Zăbrătău și Crasna nu este pusă în funcțiune, spre nemulțumirea localnicilor, deși lucrările sunt finalizate de ceva timp.  Contactat telefonic, primarul localității Sita Buzăului, Nicolae Stoica, a precizat: „În Sita Buzăului rețeaua de apă este inventariată, iar în prezent se face inventarierea ceasurilor care înregistrează consumul individual, precum și a rețelei de canalizare. Sperăm că până la sfârșitul anului să finalizăm această operațiune în Sita și Ciumernic,  urmând ca să continuăm această activitate în Zăbrătău și Crasna, spre sfârșitul anului.  Aceste rețele care rămân în proprietatea primăriei vor fi predate spre administare S.C. Gospodărire Comunală S.A. Sfântu Gheorghe, în baza aderării comunei Sita Buzăului  la Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Aquacov și a delegării directe a gestiunii serviciului de alimentare cu apă şi canalizare către această societate, prin hotârâre de consiliu local. . . ”

Edilul a menționat că după inventarierea ceasurilor care înregistrează consumul individual de apă, fiecare beneficiar al seviciilor de apă și canalizare din comună va încheia un nou contract cu  S.C. Gospodărire Comunală S.A. Sfântu Gheorghe.

„Consider că așa este  normal, ca de fiecare serviciu prestat către populație să se ocupe firme specializate” a conchis primarul comunei Sita Buzăului, Nicolae Stoica.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail