A treia etapă de admitere în învățământul liceal de stat este în curs de derulare. În septembrie are loc o nouă repartizare.

Conform calendarului, a treia etapă de admitere a debutat în 1 august, cu afișarea locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

 În 31 august (a.c.) este programată înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, iar în 1-2 septembrie (a.c) se vor desfășura aceste probe.

Potrivit calendarului, în perioada 3-4 septembrie (a.c) are loc repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare, iar în 7 septembrie are loc transmiterea către Centrul Național de Admitere a rezultatelor repartizării.

Conform informaţiilor postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna,  după data de 29 iulie (a.c), la nivelul județului Covasna au rămas libere pentru etapa a III-a de admitere în învățământul liceal 345 de locuri şi 49 locuri pentru elevii de etnie romă.

Lista cu locurile libere pentru etapa a III-a de admitere poate fi văzută accesând site-ul IŞJ Covasna, www.isj.educv.ro . . .

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail