. . Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, 19 din cele 35 de posturi titularizabile din județ au fost ocupate.

„Din cele 35 de posturi titularizabile au fost ocupate doar 19, pentru că ori nu au fost candidați pentru posturile respective, ori dacă au fost candidați, nu au obținut nota minimă 7 astfel încât să poată ocupa posturi titularizabile. Note peste 7 au obținut 115 candidați”, a declarat inspectorul general al ISJ Covasna, prof.  Kiss Imre.

Posturile rămase neocupate se vor transforma în posturi netitularizabile, fiind scoase la concurs în şedinţa de repartizare a posturilor pentru suplinitori, ce va avea loc în data de 25 august (a.c.).  ”Posturile titularizabile care nu au fost ocupate, conform metodologiei, se transformă în posturi pentru un an, pentru suplinire, cu viabilitate de un an. Astfel,  pe data de 25 august, atunci când va fi repartizarea celor care au luat între 5 și 7, pentru suplinire, aceste posturi care se transformă, deci cele care au rămas de la posturi titularizabile se vor regăsi la posturile pentru suplinire (…)”, a spus inspectorul Kiss Imre.

Acesta a precizat că este important ca la nivelul școlilor, la nivelul unității de învățământ să fie asigurată o stabilitate, pentru că fluctuația cadrelor didactice, mai ales la învățământul gimnazial  sau primar, influențează foarte mult și rezultatele elevilor, și formarea colectivelor de clase.

În condiţiile în care, după finalizarea tuturor etapelor prevăzute de metodologie, rămân posturi didactice neocupate, ISJ Covasna ar putea organiza, în data de 4 septembrie 2015, concurs pentru ocuparea acestora . ” ISJ va organiza, în luna septembrie, în 4 septembrie, o testare, deci, un fel de concurs la care pot să participe și cei care nu au luat nota 5 și eventual, cei care sunt calificați și vor să intre în sistemul educațional ca suplinitori și încă nu au participat la niciun concurs. Bineînțeles că cei care participă la concursul respectiv din 4 septembrie, vor putea să aleagă dintre posturile care rămân după data de 25 august”,  a spus inspectorul general Kiss Imre.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail