Astăzi, România/Transilvania va fi din nou străbătută de un tren de lux aflat la dispoziția iubitorilor de călătorii cu trenul, al 4-lea din acest an.

Trenul, operat de „Golden Eagle Danubius Express” traversează România sub genericul „Central Europe & Transylvania”, parcurgând ruta Istanbul-Praga, în 14 zile.

În Transilvania trenul va avea 2 opriri. Prima va avea loc la  Brașov (08:22), de unde se pleacă la Castelul Bran; aici turiștii vor avea un tur personalizat, cu acces și la expoziția cu instrumente medievale de tortură, vor degusta câteva vinuri românești, dar și suc de mere 100 % natural – produs la Bran.

La întoarcere, în drum spre Brașov, vor avea prilejul să facă câteva fotografii despre Cetatea Râșnovului, urmând apoi o scurtă plimbare în centrul vechi al Brașovului.

A doua oprire va fi la Sighișoara (14:25), – orașul muzeu care este în prezent unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale ale Europei. Farmecul și valoarea istorică a numeroase clădiri și străzi ale orașului au determinat includerea lor în patrimoniul UNESCO.

. .

Turiștii, în nr. de 33, sunt din diferite țări europene, dar și de pe alte continete, membrii ai clubului iubitorilor de călătorii de lux cu trenul. Prețul informativ al unei astfel de călătorii este de peste 9.000 €, evident, doar un sens de mers, celălalt fiind de obicei parcurs cu avionul.

Partenerul din România al firmei din Australia – operatorul acestui proiect turistic, este firma International Tourism & Trade, o firma de turism din Sf Gheorghe, firmă touroperatoare specializată pe incoming, care derulează acest proiect de peste 10 ani cu servicii turistice „la sol” – la Brașov, Bran și Sighisoara.

Parteneriatul  a început în urmă cu mai bine de 10 ani cu o firmă din Anglia care a derulat inițial proiectul de călătorii cu trenul  pe ruta Londra-Istanbul, sub genericul „Danubius Express.”

Odată cu acest grup de turiști, touroperatorul International Tourism trece de cifra de 1530 de turiști derulat pe acest proiect  turistic de nișă, cel de călătorii de lux cu trenul.

Prin acest proiect turistic România se înscrie, încet dar sigur, în categoria țărilor cuplate la proiecte turistice transfrontaliere, alături de proiectele de croazieră cu acostare la Constanța, precum și de croazierele pe Dunăre care străbat mai multe țări europene.

Elementul comun al acestor proiecte turistice: includerea României în trasee ce străbat mai multe țări, definind astfel Europa Centrală și de Est ca o destinație turistică internaționala tot mai căutată.

O altă noutate este aceea că, prin agenția din Sf. Gheorghe și partenerii acesteia se pot deja face rezervări la călătorii de lux cu trenul pentru anul 2016, fiind vorba de un numar de 12 programe,cu prețuri cuprinse între 9.000 € și 19.000 €, durata sejururilor fiind între 12 și  18 zile.

Anul 2016 va marca, bunăoară, 100 de ani de la începerea operarii proiectului „Trans-Siberian Express”, pe ruta Moscova-Vladivostok. Primele 4 rezervări au fost deja efectuate.

Prin agenția International Tourism se vor putea face înscrieri și la excursii de lux cu trenul pe itinerarii precum: Moscova-Ulaanbataar „Golden Eagle Ulaan Bataar Express”, Veneția-Budapesta  „Balkan Explorer”, Kazakhstan-Moscova „A taste of the silk road”, Teheran- Budapesta „Jewels of Persia…”.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail