. .

Peste 75% dintre candidaţii care au susţinut proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, la nivelul judeţului Covasna, au obţinut note peste 5, înainte de contestații.

Potrivit unui comunicat de presă postat ieri pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, la nivelul județului, ”la proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, procentul de promovare (note peste 5.00) a fost de 75,36%, înainte de contestații”. Conform aceleiași surse, cea mai mare concurență s-a înregistrat la disciplinele ”învățământ preșcolar în limba maghiară”, ”învățământ primar în limba maghiară”, la ”educație fizică și sport” și ”geografie”. În comunicatul de presă se menționează că obţinerea unei note peste 7.00 oferă posibilitatea titularizării pe un post didactic vacant, iar notele din intervalul 5.00- 7.00 presupun posibilitatea ocupării unei catedre cu statutul de suplinitor.

Contestaţiile la proba scrisă au putut fi depuse ieri, 20 iulie, după afişarea rezultatelor, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna), până la ora 21.00, dar pot fi depuse și astăzi, marţi, 21 iulie, între orele 9.00 și 15:00, se arată în comunicatul de presă.  Potrivit aceleiași surse, rezultatele finale vor fi afișate la  centrele de concurs, la avizierul și pe site-ul ISJ Covasna, conform calendarului mișcării personalului didactic, în data de 24 iulie 2015.

Rezultatele la nivel național

Într-un comunicat de presă postat ieri pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECȘ), www.edu.ro, se arată că, la nivel național, rata de promovare (cel puţin nota 5) înregistrată la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar din data de 15 iulie, înainte de depunerea contestaţiilor, este de 73,85%.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail