La data de 17 iulie 2015, peste 100 de polițiști covăsneni au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ, urmărind prevenirea și combaterea faptelor de natură penală sau contravențională și menținerea climatului de ordine și siguranță publică.

În cadrul activităților de vineri au fost efectuate peste 70 de acțiuni și controale, fiind verificate 80 de societăți comerciale de pe raza întregului județ. Au fost constatate șapte infracțiuni, dintre care patru de natură economico-financiară, trei de natură judiciară și au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 3.100 de lei.

De asemenea, au fost constatate și sancționate 146 de fapte de natură contravențională. Valoarea amenzilor depășește 34.000 de lei, iar majoritatea au fost pentru abateri la regimul circulației (118). Polițiștii au mai confiscat bunuri în valoare de 1.700 de lei, 186 de lei în numerar și au reținut două permise de conducere, unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și unul penru depășirea limitei legale de viteză. Au fost reținute și patru certificate de înmatriculare.

Exemple:

            Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au depistat un bărbat care, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, nu a evidențiat în actele contabile achiziții de mărfuri în valoare de 73.383,58 lei, prejudiciul creat astfel bugetului de stat fiind de circa 20.000 de lei. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de omisiunea, în tot sau în parte, a evidențierii operațiunilor comerciale efectuate, în actele contabile ori în alte documente legale.

**

            Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat pe raza comunei Vâlcele, o tânără în vârstă de 18 ani care figura în bazele de date ca fiind dispărută de la domiciliu. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceasta a plecat voluntar de acasă pe fondul unor neînțelegeri cu părinții săi, iar pe perioada dispariției a locuit la o prietenă, pe raza județului Brașov. De asemenea, s-a stabilit că tânăra nu a fost victima vreunei infracțiuni și a fost reîncredințată mamei sale.

**

. .

            Polițiștii din Bățani au identificat un tânăr în vârstă de 16 ani care a sustras o bicicletă de pe raza localității Valea Zălanului, aparținând unui bărbat din localitate. Bicicleta a fost restituită proprietarului, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

AL IPJ COVASNA

Ag. Nicoleta Marin

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail