Centrul de jocuri „Mirakolix” va organiza la sfârşitul acestei săptămâni, la Întorsura Buzăului, cea de-a doua ediţie a Festivalului ‘Ceva de vară’, manifestare care îşi propune să promoveze modalităţile alternative de educaţie şi petrecere a timpului în aer liber.

Festivalul, care se va desfăşura în zona campingului din Întorsura Buzăului, va cuprinde concerte, spectacole, competiţii sportive, ateliere de creaţie şi activităţi ecologice, iar în organizarea acestuia au fost implicaţi mai mulţi voluntari dornici să anime viaţa comunităţii locale.

„Prin acest festival dorim să contribuim la creşterea interesului copiilor şi tinerilor pentru activităţi în aer liber, precum şi pentru valorile culturale şi naturale ale zonei (…) De asemenea, dorim să oferim organizaţiilor din regiune posibilitatea de a interacţiona cu vizitatorii festivalului şi de a contribui la diversificarea oportunităţilor de petrecere a timpului liber”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Alexandra Şuiaga, reprezentanta Centrului „Mirakolix”.

Activităţile vor fi grupate în jurul a şase zone: zona de ateliere, unde oaspeţii se vor putea, printre altele, familiariza cu diverse meşteşuguri tradiţionale, zona de concursuri sportive, zona de aventură, zona de jocuri, zona artiştilor şi zona de relaxare.

Printre artiştii invitaţi se numără Flavius Hosu, tânărul toboşar al formaţiei Phoenix, originar din Întorsura Buzăului, Argatu’, un tânăr care creează încă din 2012 un mix între muzica tradiţională, muzică electronică, hip hop şi dubstep şi Petra Acker, fostă concurentă la Vocea României.

Prima ediţie a festivalului „Ceva de vară” a avut loc în vara anului trecut, iar la aceasta au participat peste 500 de copii din zonă şi din împrejurimi.

„Mirakolix” este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 cu scopul de a promova educaţia nonformală prin joc, la orice vârstă, ca alternativă armonioasă de învăţare, dezvoltare personală, distracţie şi relaxare.

. .

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail