Casei Judeţene de Pensii (CJP) Covasna i-au fost repartizate 101 locuri pentru seria a XI-a de bilete de tratament, cele mai multe fiind alocate pentru staţiunea Covasna . . și pentru  staţiunea Tușnad.

Reprezentanta compartimentului de comunicare al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Covasna, doamna Köllő Piroska, ne-a spus ieri că pentru seria a XI-a –  cu începere din data de 26, 27, 28, 29, respectiv 30 iulie 2015 – au fost alocate 101 locuri, majoritatea pentru staţiuni situate în judeţ sau în apropiere.

„Cele mai multe locuri – în total 30 –  au fost alocate pentru staţiunea Covasna, la hotelurile <<Dacia>>, <<Montana>> și <<Bradul>> și pentru staţiunea Tușnad  (în total 27 locuri), la hotelurile <<Tunșad>>, <<Ciucaș>> şi << Sara>>. De altfel, staţiunile Tuşnad şi Covasna sunt cele mai solicitate de pensionarii judeţului nostru, aflându-se în apropierea sau la o distanţă mică de domiciliul solicitanţilor. Aceste staţiuni oferă tratamente pentru boli cardiovasculare, boli reumatismale, căutate şi apreciate de pensionarii judeţului nostru”, a declarat doamna Köllő Piroska.

Potrivit reprezentantei CJP Covasna, pentru această serie de la sfârşitul lunii iulie mai sunt trei bilete neocupate pentru staţiunea Lacu Sărat, restul biletelor repartizate fiind alocate solicitanţilor.

„În cadrul compartimentului biletelor de tratament se monitorizează permanent biletele neridicate şi se ţine legătura cu potenţialii beneficiari, tocmai pentru a nu rămâne bilete nevalorificate. Majoritatea persoanelor cărora li s-a repartizat un loc pentru această serie deja au fost anunţate pentru a se prezenta pentru bilet”, a precizat doamna Köllő Piroska.

Aceasta a menționat că la ridicarea biletelor, pensionarul trebuie să prezinte talonul de plată a pensiei din luna iunie- aceasta fiind luna anterioară plecării în sejur –  biletul de trimitere emis de medicul curant, actul de identitate în original şi contravaloarea contribuţiei personale din valoarea biletului: ”Contribuţia  pensionarilor la procurarea unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul total brut al tuturor veniturilor”, a spus reprezentanta compartimentului de comunicare al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Covasna, doamna Köllő Piroska.

Lista beneficiarilor este afişată în holul CJP Covasna, dar se poate studia şi pe site-ul instituției:  www.pensii.covasna-ro.eu, capitolul Bilete de tratament, fişierul „Diagrama de alocare seria 11.pdf”.

”Beneficiarii trebuie să se prezinte pentru ridicarea biletului imediat ce află de repartiţie sau la data programării comunicate de către compartimentul bilete de tratament. Funcţionarul din cadrul compartimentului bilete de tratament anunţă fie prin telefon, fie prin orice altă metodă indicată pentru comunicare de către solicitant- faptul că i s-a alocat un bilet, prezentând şi documentele necesare la ridicare şi orarul de funcţionare al acestui compartiment”, a spus reprezentanta compartimentului de comunicare al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Covasna.

Cardul de sănătate, activat, trebuie prezentat la intrarea în stațiune

Reprezentanții instituției atenționează că, la intrarea în stațiune, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate, activat la medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia.

„Cu această ocazie atragem atenţia beneficiarilor biletelor de tratament că la prezentarea în staţiune trebuie să aibă asupra lor şi cardul de sănătate activat de medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia”, a transmis reprezentanta compartimentului de comunicare al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Covasna, doamna Köllő Piroska.

Conform datelor CJP Covasna, de la începutul anului și până în prezent, la nivelul județului au  fost depuse 1.988 de cereri pentru bilete de tratament.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail