Datele Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna se arată că în județ, promovabilitatea la examenului naţional pentru definitivarea în învăţământ a fost de 53,12%, înainte de soluţionarea eventualelor contestaţii.

 Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, la proba scrisă a examenului naţional pentru definitivarea în învăţământ (derulată în 9 iulie) au fost prezenţi 64 de candidaţi. Dintre aceștia, 34 (reprezentând un procent de 53,12%) au obținut note peste 8, iar 30 (reprezentând un procent de 46,87%) au obținut note sub 8.

În comunicatul de presă se arată că se consideră promovat candidatul care a obținut cel puțin nota 8 la proba scrisă.

Rezultatele la nivel naţional, înainte de contestaţii

. .

La nivel național, 46,23% dintre candidați au promovat examenul, obținând note între 8 și 10. Conform unui comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECS), postat pe site-ul www.edu.ro, „ponderea notelor între 8 şi 10 atinge procente de peste 50% în judeţele Sibiu (59,4), Harghita (57,3), Cluj (56,9), Iaşi (53,5), Covasna (53,1), Timiş (51,3), Mureş (51,1) şi Sălaj (50,9). Valori sub 30% apar în judeţele Giurgiu şi Caraş-Severin (ambele cu 29,2) şi Mehedinţi (25). În Capitală, 55% dintre candidaţi au obţinut note peste 8”.

Contestaţiile au putut fi depuse în intervalul 14-15 iulie, urmând a fi soluţionate între 16 şi 17 iulie. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 18 iulie.

În comunicatul de presă postat pe site-ul www.edu.ro, se amintește că „începând cu anul 2013, Ministerul Educaţiei a decis ca nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ să crească de la 7 la 8. Cadrele didactice care promovează examenul naţional de definitivare dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar”.

Informații suplimentare privind rezultatele obținute de candidați la examenul naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar (proba din 9 iulie), sesiunea 2015, înainte de contestații, pot fi aflate accesând site-ul ISJ Covasna, www.isj.educv.ro, secțiunea „comunicate de presă” sau site-ul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, www.edu.ro, secțiunea „communicate de presă”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail