Sub egida . . Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), un hub – un spațiu comun de lucru, un centru de schimb de idei, de cercetare, inovare – va fi deschis până la finele acestei luni, la Sfântu Gheorghe. Hubul va funcționa în incinta Incubatorului de Afaceri din municipiu și va fi destinat persoanelor cu inițiativă, care vor putea fi conectate cu mentori și experți din anumite domenii.

Directorul executiv al Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) și vicepreședinte al Asociației Clusterelor din România, domnul Vajda Lajos, a explicat că huburile sunt, de fapt, locaţii în care se „nasc“ idei, în care tinerii se întâlnesc cu specialiști din diverse arii de activitate, locații în care oameni deschiși spre cooperare sunt aduși laolaltă, în scopul de a-și transforma ideile în realitate și de a contribui la dezvoltarea anumitor domenii.

„ Ideea înființării huburilor a apărut ca o necesitate…am lărgit, practic, orizonturile și am văzut că un hub ar putea să ofere o posibilitate de dezvoltare tinerilor (…). Nu este suficient să pregătim tinerii în diverse domenii, ci trebuie să creăm huburi, centre unde să asigurăm cadrul de a lucra, de a comunica, de a ne ocupa de aceștia, deci să creăm un sistem de co-working (…).”, a spus Vajda Lajos, care a precizat că un hub, primul din județ, va fi deschis la Sfântu Gheorghe, în incinta Incubatorului de Afaceri, până la finele acestei luni.

„Lucrările de amenajare a hubului sunt în toi și ne dorim ca până la finele acestei luni, să fie finalizate!”, a spus directorul executiv al Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), Vajda Lajos. Acesta a menționat că în cadrul hubului ce va fi deschis în municipiu, vor fi abordate domenii precum: energie verde, industrii creative, turism- balneoturism, stil de viață sănătos.

„Ne propunem în primul rând atragerea tinerilor în acest hub (…). Aici vom aduna tinerii, vom vorbi despre aceste domenii, vom încerca să vedem cum văd ei aceste domenii, cum văd viitorul, ce pot aduce acestor domenii, și apoi dorim să le asigurăm sprijin în formarea lor profesională și personală (…). Aici, tinerii vor învăța lucruri care le vor fi utile și în viața de zi cu zi”, a explicat directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos. Acesta a precizat că se dorește ca pe viitor să se creeze o rețea de huburi.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail