372 de contestaţii au fost depuse la nivelul județului Covasna,  de către candidaţii nemulţumiţi de notele primite în sesiunea iunie-iulie 2015 a Bacalaureatului. . .

Potrivit informațiilor oferite ieri de inspectorul şcolar general interimar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, prof. Kiss Imre, în urma afişării rezultatelor la examenul de Bacalaureat, la nivelul județului au fost depuse 372 de cereri pentru recorectarea lucrărilor, cele mai multe (în număr de 172) fiind la proba de limba și literatura română. La matematică au fost depuse 62 de contestații, la limba maghiară 32, la geografie 31, la istorie 25, la celelalte discipline (precum biologie vegetală, informatică, logică etc), numărul contestațiilor fiind mai mic.

Lucrările vor fi recorectate în alt judeţ, iar în 10 iulie  (a.c.) vor fi afişate rezultatele finale.

***

Rezultatele inițiale (înainte de contestații), postate marți pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Covasna (www.isj.educv.ro), arată că peste 62% din candidaţii din județ care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie- iulie au obținut notă de trecere. Mai exact, procentul de promovabilitate înregistrat înainte de contestații, la nivelul județului, a fost de 62,78%.

Dintre candidații care au promovat, 130 au obţinut medii între 9 şi 9,99, 260 au avut medii între 8 şi 8,99, 282 de elevi au obținut medii între 7 şi 7,99, iar restul de 239 candidați au obținut medii între 6 şi 6,99.

Înscrieri la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Conform calendarului examenului de Bacalaureat, luna aceasta, în perioada 13-17 iulie, este programată înscrierea candidaților la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat (sesiunea august- septembrie 2015), prima probă scrisă – cea de limba și literatura română – urmând să aibă loc în 24 august (a.c.).

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail