. . Deputatul PSD Horia Grama a explicat în cadrul ultimei conferinţe de presă de ce pensiile parlamentarilor au fost mărite.

„Indemnizaţia face parte din reparaţiile care s-au făcut în mai multe domenii. Nu s-au majorat prima dată pentru parlamentari. Cred că au rămas ultimii. S-au făcut reparaţii pe toate liniile; aviatori, grefieri, magistraţi şi alţii. Într-un context general în care se fac reparaţii la toate categoriile care au avut, de ce tocmai parlamentarii care fac legile acestea nu şi-ar repara şi lor pensia (…)Nimeni nu s-a scandalizat cu pensiile magistraţilor, deşi magistraţii, faţă de parlamentari au salarii triple. Nimeni nu a spus nimic”, a spus Horia Grama.

Acesta este de părere că pensiile pe care cei din Armată, Poliţie, magistraţii, politicienii sau alte categorii ca acestea sunt îndreptăţite, deoarece cei mai sus menţionaţi nu  pot avea firme, să fie administratori sau să desfăşoare alte activităţi de afaceri, din cauza statutului pe care îl au şi a compatibilităţii.

„Eu nu m-am zbătut foarte tare pentru această pensie, mai având până atunci încă vreo 12 ani. Nu sunt în situaţia să-mi fac griji pntru pensie. Dacă tot am pornit acest proces de reparaţii, chiar săptămâna aceasta (n.red.- trecută) am adoptat şi legea pensiilor militare, atunci de ce să-i scoatem pe paralmentari dacă s-au încadrat? Nici militarii nu au salarii mici”, a mai spus deputatul.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail