La data de 26 iunie 2015, Poliţia Municipiului Târgu Secuiesc a fost sesizată de către o femeie, cu privire la faptul că în urmă cu trei zile, i-a fost sustrasă din locuinţă o sumă de bani.

Din primele verificări poliţiştii au stabilit că persone necunoscute au pătruns în locuinţa personei vătămate şi au sustras circa 1.100 de lei, fapta fiind favorizată de aceea că victima obişnuia să ţină cheia de la uşa de acces în locuinţă într-un loc accesibil, respectiv, într-un ghiveci aflat în apropierea uşii.

. .

            În cauză se fac cercetări pentru identificarea făptuitorilor şi tragerea acestora la răspundere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

            Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor pe această cale, să aibă în vedere câteva reguli minime în vederea prevenirii furturilor din locuinţe. Nu lăsaţi cheia de la uşa acces în ascunzători care nu prezintă siguranţă, ci este indicat să o purtaţi asupra dumneavoastră. La fel de important este să nu discutaţi cu persoane necunoscute, nici măcar cu vecinii, despre valorile sau sumele de bani pe care le deţineţi în casă şi nu permiteţi accesul străinilor în locuinţă.

            Dacă sunteţi victima unei infracţiuni sesizaţi imediat fapta la cea mai apropiată unitate de poliţie, sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

La data de 28 iunie 2015, în jurul orei 11:30, poliţiştii din Ghelinţa au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 34 de ani din comună, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, în perioada mai-iunie, când a fost plecat de la domiciliu. Din primele verificări s-a stabilit că nu au fost sustrase bunuri sau valori.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de furt calificat.

O altă tentativă de furt a fost înregistrată la Catalina.

La data de 28 iunie 2015, în jurul orei 15:00, o femeie de 56 de ani din comună i-a sesizat pe poliţiştii din localitate  cu privire la faptul că s-a deplasat la locuinţa mamei sale în vârstă de 80 de ani, care se află în străinătate, şi a constatat că lucrurile din casă sunt răvăşite.

În urma verificărilor poliţiştii au stabilit că asectele sesizate se confirmă, însă persoana care a făcut sesizarea nu a putut oferi informaţii în legătură cu sustragerea de bunuri sau valori. Urmează ca aceste aspecte să fie stabilite cu proprietara locuinţei.

În cauză se continuă cercetările.

 

IPJ Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail