Vineri, 26 iunie 2015, în Sala de Sport „Valeriu Bularca” din Întorsura Buzăului, a avut loc Cupa Buzaielor la Baschet, ediţia a VI-a, proiect sportiv organizat de Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe şi Primăria Întorsura Buzăului.

Scopul proiectului a fost acela de sprijinire şi promovare a alternativelor de petrecere a timpului liber în mod sănătos, în rândul comunităţii locale din oraşul Întorsura Buzăului. La această ediţie s-au înscris 4 echipe de baschet amator, după cum urmează: Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului (A.S. Ciucaş), Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe (MNCR), Kasete (Sf. Gheorghe) şi Piticot (Şcoala Gimnazială Întorsura Buzăului).

În cadrul competiţiei, s-au jucat 4 meciuri care s-au finalizat cu următoarele punctaje:

. .

Meciul

Echipe

Scor

1

MNCR – A.S. Ciucaş

38 – 33

2

Kasete – Piticot

35 – 24

3

Piticot – A.S. Ciucaş

30 – 26 (finala mică)

4

MNCR Kasete

26 – 17 (finala mare)

În urma derulării meciurilor, s-a stabilit următorul clasament:

Locul

Echipa

I

MNCR

II

Kasete

III

Piticot

IV

A.S. Ciucaş

Finala mică: Piticot – A.S. Ciucaş

Joc echilibrat pe tot parcursul partidei, cu multe răsturnări de scor pe tabela de marcaj. Echipa coordonată de antrenoarea Bularca Roxana, a reuşit să se impună la finalul jocului cu scorul de 30-26. Pe parcurul acestei compeţii, de la echipa Piticot s-au remarcat în mod special Ola Alexandru şi Sima Vlad, dar şi coechipierii Olar Vladuţ, Boricean Vlad, Ola Alin, Sporea Marius şi Naghy Andrei. Menţionăm faptul că echipa Piticot a fost formată din elevi de gimnaziu care vor reprezenta pe viitor baschetul întorsurean la competiţiile şcolare la nivel judeţean şi regional.

Finala mare: MNCR – A.S. Ciucaş

Experienţa acumulată pe parcursul participării în cadrul Campionatului Judeţean de Baschet Amator Covasna din sezonul 2014-2015, a reprezentat un avantaj pentru echipa MNCR care a practicat un joc colectiv eficient şi a reuşit să înscrie multe puncte pe tabela de marcaj. Scorul înregistrat la finalul jocului a fost de 30-26 în favoarea echipei MNCR. Cu acest rezultat, echipa MNCR câştigă pentru a patra oară Cupa Buzaielor la Baschet pentru amatori organizată la Întorsura Buzăului, după ediţiile din anii 2010, 2011 şi 2014. Ediţiile 2012 şi 2013 a fost câştigate de echipa A.S. Ciucaş.

Organizatorii acestei competiţii au oferit echipelor participante în cadrul festivităţii de premiere, cupe şi diplome de participare.

 

Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului

Preşedinte

Constantin Iagăr

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail