După nenumăratele scandaluri de dopaj, ciclismul a primit un ajutor nesperat din partea culturii, odată ce bibliotecarul din Sfântu Gheorghe, Kiss Laszlo, a hotărât să propovăduiască lectura cu ajutorul bicicletei. Lumea ciclismului ar trebui să facă o reverență în fața acestui misionar pe două roți, pentru faptul că a ales ca mijloc de locomoție un obiect căruia i s-a știrbit din simbolistică „grație” celor care l-au folosit în scopuri mai puțin nobilevezi cazul Lance Armstrong.

 

Nici că se putea face o reclamă mai bună ciclismului înaintea celei mai așteptate competiții din acest sport, Turul Franței, care va începe în 4 iulie și va avea 21 de etape, exact câte zile și-a propus să pedaleze și Kiss Laszlo. Din jurnalul online al omului de cultură din Covasna aflăm că a străbătut într-o zi 164 de kilometri, cam cât are în medie o etapă din Marea Buclă. Îl dor genunchii ca pe Alberto Contador după o cățărare pe Mont Ventoux, dar continuă să pedaleze, asemenea mult mai celebrului său coleg de suferință, pentru că vrea să iasă învingător din această cursă aventuroasă. Ar fi interesant ca site-urile de specialitate să propună în perioada următoare pariuri online inedite în ciclism, în care să se poată miza atât pe efortul lui Kiss Laszlo de a-și duce misiunea la capăt – destinația este Haga, cât și pe tentativa lui Contador de a purta din nou tricoul galben la Paris.


. .

 Contador caută un nou triumf în Turul Franței.

by  spanjer 

      Copyright © 2008-2015 ImageCodr.org.

      Licensed under Creative Commons Attribution 2.5 License

 Spaniolul a triumfat recent în Turul Italiei, iar acum încearcă să își treacă în cont faimoasa dublă Il Giro-Le Tour, pe care a realizat-o ultima oară Marco Pantani, în 1998. Contador a recunoscut după încheierea competiției din Peninsulă că nu îi va fi deloc ușor, întrucât nu știe cât timp îi va lua pentru a se reface. „Sunt obosit și știu că va dura ceva timp ca să-mi revin.” Este o declarație conservativă în perspectiva unei noi lupte crâncene, de data aceasta cu adversari mult mai grei.

Unul dintre ei este britanicul Chris Froome, care vine la rândul său cu moralul ridicat după ce a triumfat în Criteriul Dauphine. Campionul din 2013 pare într-o forma excelentă și se bazează pe o echipă solidă, capabilă să-l ducă din nou în tricoul galben la Paris.

La pândă stă și Nairo Quintana, cel mai bun cățărător din Turul Franței în urmă cu doi ani și totodată câștigătorul Turului Italiei în 2014, care s-a pregătit special pentru cea mai importantă competiție ciclistă din lume.

Nu trebuie scos din calcule nici deținătorul tricoului galben, Vincenzo Niabli, chiar dacă specialiștii îl consideră marele norocos după triumful de anul trecut, când a terminat pe primul loc în Le Tour după ce atât Froome, cât și Contador au fost nevoiți să abandoneze din cauza unor căzături.

Cine va câștiga de data aceasta? Este o întrebare al cărei răspuns este greu de dat, întrucât, dincolo de forma sportivă a concurenților, contează foarte mult ca aceștia să fie feriți de accidente până la final. În orice caz, înainte de a afla cine va fi câștigătorul Turului Franței, este important să conștientizăm că Sfântu Gheorghe este orașul care a dat învingatorul în Turul Lecturii: Kiss Laszlo.

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail