Și anul acesta, Grupul Dr. Dietrich Bock und Partner oferă copiilor angajaților săi posibilitatea participării gratuite într-o tabără și într-o școală de vară. . .

Grupul Dr. Dietrich Bock und Partner organizează și anul acesta o tabără și o școală de vară la care copiii angajaților vor participa gratuit.  Aproape trei sute de copii vor lua parte la aceste evenimente.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută, ieri la sediul Transilvanian Trousers Company (TTC) din Sfântu Gheorghe, au fost prezentate mai multe informații.

În deschiderea evenimentului a luat cuvântul domnul Jörg Bauersachs, directorul de operațiuni la nivel de Grup,  care a precizat că „la locurile de muncă precedente nu a văzut ca echipa managerială să fie așa de preocupată și deschisă să ofere atât de multe facilități pentru copiii angajaților”.

Ema Alexa, director de producție la TTC a declarat că programele sociale pentru copii au început chiar în incinta TTC, când în anul 2011 a fost organizată pentru prima dată Ziua Copilului. De atunci, numărul evenimentelor a crescut de la an la an, și a fost extins la fiecare fabrică a Grupului. Datorită acestui fapt fluctuația forței de muncă a scăzut la un nivel acceptabil.

Anul acesta, 98 de copii ai angajaților din cele patru fabrici ce fac parte din Grupul Dr. Dietrich Bock und Partner –TTC şi RGT Sfântu Gheorghe, RHM Pants Estelnic şi Platanus Baraolt – vor participa gratuit la tabăra de vară, la Pensiunea „Hanna” din Cernatul de Sus, partener în organizare și în desfășurarea programelor fiind Asociația „Bóbita” de la Târgu Secuiesc. Reprezentanta Asociației, Orban Imola, a prezentat informații privind programul taberei. Aceasta a precizat că tematica se va intitula: „80 de minute în jurul lumii” – copiii având prilejul ca în 80 de minute pe zi să descopere diferite culturi, să învețe lucruri interesante, prin joc, prin activități interactive, vor putea să discute, să creeze. Totodată, în cadrul taberei vor avea loc și programe concepute pentru sprijinirea talentelor. Copiii vor putea participa și la ateliere de creație, în cadrul cărora vor fi folosite materiale textile  și accesorii oferite de fabrică.

Directorul de producție de la TTC, Ema Alexa, a precizat că participanții la tabără au fost selectați în urma unor aplicații din partea părinților, numărul aplicațiilor fiind mai mare decât numărul locurilor disponibile. S-a dorit să se ofere posibilitatea a cât mai mulți copii să participe la tabăra gratuită de vară. Astfel, cine nu a mai participat, anul aceasta a avut șansa să își trimită copilul în tabără.

Aproape 200 de copii, în tabăra de vară

Și anul acesta va fi organizată Școala de vară pentru copiii angajaților, eveniment aflat la a doua ediție:

„În paralel, începem vara cu școala de vară. Anul trecut a fost primul în care am organizat Școala de Vară, la TTC (…)”, a menționat  directorul de producție al TTC, Ema Alexa, care a precizat că la Școala de vară nu au fost introduse criterii de selecție, și că toți doritorii pot participa în grupe mai mici, repartizate după vârstă. Și în cadrul Școlii de Vară, copiii vor fi implicați în activități interesante, și, printre altele, vor participa la ore de limba engleză și de muzică.

Rákosy Katalin, profesoară de limba engleză, și cea care organizează activități din cadrul Școlii de vară a declarat că interesul pentru acest eveniment este din ce în ce mai mare, și că anul trecut au participat șaizeci de copii, iar anul aceasta s-au înscris 196 la nivel de grup. Anul acesta, sesiunile Școlii de vară vor avea loc în locații diferite, în funcție de reședința copilului.

Atât tabăra, cât și școala de vară sunt foarte bine primite de către copii.

Teodor, elev la clasa V-a, a participat anul trecut la tabăra de vară. Prezent la conferința de presă, acesta a declarat  că i-a plăcut foarte mult acolo, deoarece a învățat lucruri noi jucându-se.  La conferința de presă a fost prezentă și Florina, care a participat la tabăra de vară și care a declarat că în tabără s-a apropiat foarte mult de copii de etnie maghiară și și-a făcut prieteni noi.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail