Clusterul Biomasei Green Energy a organizat ieri, la sediul Universității Babeș-Bolyai – Extensia Universitară Sfântu Gheorghe un workshop cu tema: Biomasa – o sursă de energie regenerabilă.

Scopul acțiunii a fost acela de a crea un cadru pentru o dezbatere constructivă cu cei mai activi parteneri ai Clusterului Green Energy pe tema proiectelor și inițiativelor de cercetare-inovare în domeniul biomasei.

În cadrul evenimentului dl.prof.univ.dr.Ion Vișa, director al  Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universităţii Transilvania din Brașov și vicepreședinte al European Sustainable Energy Innovation Alliance (ESEIA) a vorbit despre importanța dezvoltării și implementării de mixuri de energii regenerabile și de creare a unor comunități sustenabile prin folosirea unui mix energetic.

. .

Dl.Vajda Lajos, președintele Clusterului a prezentat proiectele de cercetare și de internaționalizare în care este angrenat clusterul. Totodată a subliniat faptul că biomasa ar putea avea un rol esențial în asigurarea independenței energetice a localităților mici și în același timp poate avea și impact pozitiv din punct de vedere al protecției mediului, și din punct de vedere social prin posibilitatea de a implica persoane defavorizate în colectarea deșeurilor verzi.

Un alt exemplu concret de gestionare durabilă a zonelor verzi a fost prezentat și de dna.Bara Ágnes, reprezentant al Fundației LIA Locodeni.

Organizatorul partener al evenimentului a fost ADR Centru, membru al rețelei Enterprise Europe Network. Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru este un susținător activ al inițiativelor în domeniul bioenergiei, a dezvoltat și implementează Planul de acțiune pentru bioenergie al Regiunii Centru.

Evenimentul a fost parte a Săptămânii Europene a Energiei Durabile 2015 și s-a desfășurat împreună cu alte evenimente similare organizate în întreaga Europă în luna iunie. Mai multe informații despre  Săptămânii Europene a Energiei Durabile 2015  www.eusew.eu.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail