Potrivit informaţiilor oferite ieri de reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, peste 90 de persoane care au absolvit cursuri de formare profesională au reuşit să îşi găsească un loc de muncă în anul 2015.

Formarea profesională a persoanelor aflate în evidenţă reprezintă una dintre activităţile – măsurile active – importante desfăşurate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna. Potrivit datelor transmise de reprezentanții Agenției Județene, 95 de persoane care au absolvit cursuri de formare profesională au reuşit să îşi găsească un loc de muncă în anul 2015. Conform aceleiași surse, au fost organizate deja 45 de cursuri de formare, în diverse domenii, la care au fost înscriși 720 de șomeri. Rata medie de plasare la cursurile de formare aflate sub monitorizare este de 34%.

Cursuri programate pentru lunile iunie și iulie

Directorul executiv al Agenției, domnul Kelemen Tibor, a precizat că în luna mai au început șapte cursuri de formare, printre care cele de competențe informatice, fasonator mecanic, florar – decorator, lucrător în comerț, lucrător în creșterea animalelor, respectiv sudor, pentru 182 de participanți șomeri și a declarat că în luna iunie se vor finaliza șase cursuri, iar în luna iulie vor demara încă trei.

„S-au finalizat în luna mai tot șapte cursuri, pentru 98 de șomeri. Acești șomeri sunt în continuare evidențiați pe o perioadă de 12 luni, monitorizarea însemnând urmărirea și medierea pe locurile de muncă. În luna iunie se vor finaliza șase cursuri. Acestea sunt de competențe informatice, inspector resurse umane, lucrător în comerț, chiar trei cursuri de lucrător în comerț. S-au programat pentru luna iunie nouă cursuri, pentru un număr de 74 de persoane. De exemplu, va fi organizat cursul de lucrător în comerț la Catalina, florar –decorator la Telechia, competențe informatice, la Târgu Secuiesc și la Baraolt, lucrător în cultura plantelor la Brețcu, competențe antreprenoriale la Arcuș și comunicare în limba engleză la Târgu Secuiesc, Baraolt și Sfântu Gheorghe. În luna iulie sunt programate trei cursuri, la Sfântu Gheorghe, lucrător în comerț, florar decorator și lucrător în structuri pentru construcții”, a declarat directorul executiv al AJOFM Covasna.

. .

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail