Tinerii din județul Covasna, dar și din alte județe se pot înscrie, în această perioadă, la tabăra de vară organizată de Asociația „ Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian” din Brașov, împreună cu Arhiepiscopia Sibiului, în luna iulie, la Sâmbăta de Sus.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul evenimentului, www.taberenationale.ro, Tabăra Națională de Tineret, va avea loc în perioada 13-18 iulie 2015.

„Tabăra este dedicată tinerilor între 15 și 20 ani din întreaga țară și se va desfășura în cadrul Academiei Culturale, Mănăstirea Brâncoveanu din Comuna Sâmbăta de Sus, Jud. Brașov. Locația este una de excepție la poalele munților Făgăraș, care cuprinde pe lângă cele două locașuri de cult, o sală multimedia modernă, facilități de cazare la standarde europene și o bibliotecă impresionantă”, a declarat reprezentantul Asociației „Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian” din Brașov, Sava Flavius Sebastian. Potrivit acestuia, programul taberei se desfăşoară pe durata a șase zile (de luni până sâmbătă), cuprinzând activităţi recreative, atelierele de discuţii pe diverse teme, jocuri de comunicare, de dezvoltare personală, activități de team-building, activități de autocunoaştere, teatru improvizat, film tematic, rugăciunea de dimineaţa și seară, drumeţii pe trasee montane și o serie de concursuri sportive, de cultură generală, de abilităţi practice și de îndemânare.

Costul participării este de 430 de lei, prețul incluzând cazarea (5 nopți) în camere de două și trei persoane, trei mese pe zi (micul dejun, prânz și cină), transport Brașov – tabără, transport Sibiu -tabără; diplomă de participare; accesul la activitățile din program și participarea la conferința susținută de Pr. Constantin Necula.

Reprezentantul Asociației, Sava Flavius Sebastian, a declarat că înscrierile au început deja. „Până acum s-au inscris aproximativ 30 de persoane, dar mai sunt disponibile 70 de locuri”, a precizat Sava Flavius Sebastian.

Continuă înscrierile și la taberele din Zăbala și Mărcuș: aproximativ 30 de persoane s-au înscris deja

Acesta a amintit că Asociația „Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian” va organiza împreună cu Arhiepiscopia Sibiului, trei tabere de vară ce vor avea loc în lunile iulie- august, la Zăbala și la Mărcuș. Taberele vor avea anumite tematici. Astfel, între 27 iulie – 1 august, se va desfășura o tabără de limba engleză, dedicată persoanelor cu vârsta între 8 și 11 ani, în cadrul Mănăstirii Mărcuș, situată în satul cu acelaşi nume, Mărcuş, comuna Dobârlău. Sava Flavius Sebastian a precizat că persoanele interesate să participe trebuie să aibă cunoștințe medii de limba engleză (A1/A2). Costul participării la Tabăra de Limba Engleză este de 700 lei și include:  cazare (5 nopți) în camere de două și trei persoane, trei mese pe zi (micul dejun, prânz și cină), transport Brașov – tabără; diplomă de participare; accesul la activitățile cuprinse în program. În perioada 3-9 august 2015, în aceeași locație (în cadrul Mănăstirii Mărcuș), va avea loc o tabără de limba germană, dedicată tinerilor între 10 și 13 ani cu cunoștințe medii de limba germană (A2/B1). Costul participării și activitățile programate sunt asemănătoare cu cele ale taberei de limba engleză. În perioada 17-22 august 2015, va avea loc o tabără în cadrul Centrului de Tineret Zăbala. Aceasta va fi dedicată tinerilor între 14 și 20 ani. Participarea la tabăra de la Centrul de Tineret Zăbala costă 390 lei și include: cazare (5 nopți) în camere de două și trei persoane, trei mese pe zi (micul dejun, prânz și cină), transport Brașov – tabără; diplomă de participare și accesul la activitățile din program. Reprezentantul Asociației, Sava Flavius Sebastian, a declarat că la aceste tabere au anunțat participarea aproximativ 30 de persoane, dar înscrierile continuă. Acesta a transmis și un mesaj celor care ar putea să se înscrie în aceste tabere: ”Dacă doresc să petreacă o săptămână care să nu o uite niciodată, să se implice în activități recreative, distractive care să conducă la dezvoltarea personală, dacă doresc ceva nou și inedit, în același timp, așteptăm să accepte provocarea și să vină în tabără!”, a declarat Sava Flavius Sebastian.

Formularul de înscriere în aceste tabere poate fi găsit accesând site-ul www.taberenationale.ro, de unde pot fi aflate și detalii. Informaţii suplimentare despre taberele de tineret organizate de Asociația „Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian” împreună cu Arhiepiscopia Sibiului se pot obţine și accesând www.facebook.com/taberedevara, . . prin e-mail la adresa: [email protected] sau telefonând la: 0725 434 275.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail