. .

În cadrul programului multianual „La drum cu lectură”  al Bibliotecii Județene  „Bod Peter”  şi al Primăriei municipiului Sf. Gheorghe, iniţiat în aprilie 2010 pentru nou-născuţii din oraş şi familiile lor, s-a concretizat o nouă lărgire ocazională a cercului beneficiarilor, după acţiuni similare anterioare, din anii precedenţi, destinate elevilor din clasele I., a IV-a, a VIII-a şi a XII-a, respectiv a XIII-a din oraş.

Astfel, în cursul zilei de ieri, elevii din clasele I  cu predare în limba română din Sf. Gheorghe au vizita biblioteca,  ocazie cu care au primit drept cadou câte un exemplar din cartea Iuliei Iordan, Călătorie printre ierburi şi lumină (Editura Cartea Copiilor, 2013), un volum care îşi invită cititorii la plimbări cu miez în lumea plantelor, cu istorioare captivante şi ilustraţii pe măsură (detalii despre carte aici: http://www.carteacopiilor.ro/…/calatorie-printre-ierburi-si…).

Înmânarea cărţii a avut-o ca invitată pe actriţa Camelia Paraschiv Kátai de la Teatrul „Andrei Mureşanu” din localitate, care a citit celor prezenţi din carte, respectiv  i-a îndemnat să fie prieteni cu natura, să afle lucruri interesante despre aceasta, şi să se joace cât mai mult, cu bucurie senină, citind cu plăcere cartea primită în dar.

„Mulţumim  elevilor prezenţi pentru atenţie şi pentru implicarea lor, iar pentru sprijinul oferit în organizarea şi desfăşurarea întâlnirii, doamnelor învăţătoare şi, nu în ultimul rând, invitatei noastre!” au spus reprezentanții Bibliotecii Județene  „Bod Peter”  din Sfântu Gheorghe.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail