Pompieri şi paramedici din judeţele Braşov, Covasna, Mureş, Harghita şi Sibiu se vor întrece joi şi vineri la Braşov, în cadrul celei de a IV-a ediţii a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, care se va desfăşura în parcarea mall-ului Coresi.

. .

Evenimentul organizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” (ISU) Braşov şi Fundaţia pentru SMURD, în colaborare cu Coresi Shopping Resort, va alinia la start câte două echipe din fiecare judeţ, una pentru descarcerare şi una de acordare a primului ajutor calificat.

„Această competiţie se doreşte a fi una de învăţare şi testare a deprinderilor printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să-şi autoevalueze propriile practici şi tehnici. Totodată, echipele vor folosi aceleaşi accesorii puse la dispoziţie de către organizatori. O cerinţă obligatorie este ca toţi cei care participă la competiţie să aibă avizul medicului. Acest eveniment este foarte important în procesul de perfecţionare a pregătirii profesionale a personalului serviciilor de urgenţă profesioniste, ţinând cont că descarcerarea şi acordarea primului ajutor calificat sunt două misiuni de bază în salvarea vieţii oamenilor aflaţi în situaţii de urgenţă critice”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” (ISU) Braşov, col. Stelian Rechiţean.

Echipa pentru proba de descarcerare este formată din şase persoane, doi paramedici, comandantul, doi servanţi şi o rezervă, iar echipa de acordare a primului ajutor este formată din trei paramedici. Situaţiile tactice vor veni în plicuri sigilate de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi vor fi deschise înaintea probelor. Cele două probe trebuie să respecte procedurile în asemenea situaţii, astfel concurenţii vor fi penalizaţi. Vor fi acordate premiile I, II, III şi menţiuni. Câştigătorii vor participa la faza naţională, care va fi anunţată după finalizarea etapelor regionale, a mai spus şeful ISU Braşov.

AGERPRES

 www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail