Începând de ieri, Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe are cea mai puternică echipă de lupte, odată cu venirea Adinei Popescu, luptătoarea numărul 1 a României.

. .

Federaţia Română de Lupte (FRL) a făcut o grilă de transfer de 4.000 de euro, după ce sportiva legitimată la Târgovişte nu şi-a mai primit indemnizaţia de ceva vreme. Conducerea CSM Sfântu Gheorghe avea în plan  încă de anul trecut acest transfer,  şi iată că anul acesta Adina Popescu a semnat  pe o perioadă de cinci ani, asigurând clubului din Sfântu Gheorghe participarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

„De astăzi (n.red.- 7 iunie) cea mai bună sportivă a României este la CSM Sfântu Gheorghe. De acum avem cea mai bună secţie de lupte din ţară”, a spus George Carcadia, directorul CSM Sfântu Gheorghe.

Alături de noua sa colegă, Anca Petrea (60 kg), şi de alte patru sportive din ţară, Adina Popescu (69 kg) va reprezenta România la Jocurile Europene de la Baku din perioada 12-28 iunie. De asemenea, Mădălina Linguraru (52 kg), Andrei Roxana (65 kg) şi Tătaru Otilia (75 kg) vor lupta în perioada 9-12 iunie la Campionatele Mondiale pe plajă desfăşurate la Mangalia, iar luptăroarea Incze Krista (59 kg) va merge la Campionatul European de junioare-tineret de la Istanbul în perioada 22-28 iunie.

„Am revenit la CSM Sfântu Gheorghe pentru că am vrut să mă întorc acasă. Eu sunt din Covasna, iar CSM Sfântu Gheroghe are cel mai bun antrenor din țară la lupte. Am foarte mare încredere că domnul Matefi va reuși să mă califice la Jocurile Olimpice. Am crescut la CSM Sfântu Gheorghe și acum m-am reîntors pentru a reuși marea performanță”, a declarat în exclusivitate pentru Mesagerul de Covasna, Adina Popescu.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail