În cadrul proiectului intitulat „Implicare și participare în lumea voluntariatului”,  Asociația „Turul Madar” din Sfântu Gheorghe a editat un Ghid de voluntariat pentru tineri pe care îl va prezenta în școlile din județ, în perioada următoare. . .

Ghidul, editat și lansat de  Asociația „Turul Madar” din Sfântu Gheorghe, în cadrul proiectului „Implicare și participare în lumea voluntariatului”, finanțat prin Fondul ONG România prin EEA Grants, conține informații utile, interesante și ușor de înțeles legate de voluntariat, de cadrul juridic, oportunități și programe profesionale. „Ghidul de voluntariat este adresat în special tinerilor, dar nu numai lor. Prin acest ghid, pot afla lucruri despre voluntariat, pot afla ce este voluntariatul, cum se pot implica în programe de voluntariat; sunt prezentate și programe celebre, programe renumite în ceea ce privește voluntariatul, dar este prezentată și Legea Voluntariatului, într-un limbaj pe care să îl înțeleagă toată lumea”,  a declarat președintele Asociației „Turul Madar”, Furus Levente. Acesta a precizat că ghidul a fost editat în 500 de exemplare și a fost și va fi prezentat în școli din județ.

Lumea voluntariatului, descoperită prin joc

În cadrul aceluiași proiect, Asociația „Turul Madar” va lansa, săptămâna viitoare, un joc prin intermediul căruia vor fi prezentate aspecte legate de voluntariat. În zece locații din Sfântu Gheorghe  (restaurante și cafelene – grupate pe perechi) vor fi amplasate cutii în care vor putea fi găsite cartele cu întrebări și răspunsuri pe teme de voluntariat, în limba română și în limba maghiară. Cartelele cu întrebări vor fi amplasate într-o locație, iar cele cu răspunsurile, în locația parteneră. Astfel, cei interesați de acest joc vor putea alege o cartelă cu o întrebare și vor trebui să se deplaseze în locația parteneră, pentru a găsi răspunsul. După găsirea răspunsului potrivit, cele două cartele vor trebui fotografiate și postate pe pagina de Facebook a Asociației „Turul Madar”, cu hashtag-ul „voluntariat” sau „implicare” (descrierea pozei – sub forma  ”#voluntariat” sau ”#implicare”). Cei care joacă acest joc, vor putea participa la o tragere la sorți, având șansa de a câștiga o cină pentru două persoane. Instrucțiunile jocului, ce vor trebui urmărite, vor putea fi găsite în  interiorul cutiilor.

Invitație în Grădina voluntarilor

Seria activităților dedicate voluntariatului, organizate de Asociația „Turul Madar” continuă. Astfel, în data de 4 iunie, între orele 13.00 – 17.00 Asociația va organiza, împreună cu alte cinci ONG-uri,  „Grădina voluntarilor” –  o „Zi a porților deschise”, în Parcul „Elisabeta” din Sfântu Gheorghe. Vizitatorii vor putea discuta cu reprezentanții ONG-urilor prezente, vor putea cunoaște voluntari, vor putea vizita o expoziție fotografică:

„Va fi de fapt o  zi deschisă, va fi ca un fel de Grădină de voluntariat, unde poți intra, poți să te așezi pe iarbă, poți să cunoști alți voluntari, să vizitezi expoziția fotografică ce are ca temă voluntariatul, poți să faci un test prin care să afli ce fel de voluntar ești. Vor fi standuri în care se vor prezenta asociațiile”, a spus Furus Levente.

***

Biroul de Tineret „Turulmadár” a fost înfiinţat în 2007 de către trei organizaţii de tineret: Asociaţia Tineretului Maghiar din Covasna, Asociaţia de Tineret Dávid Ferenc, Echipa de Cercetaşi nr. 115 Boloni Farkas Sándor.

Biroul a fost inaugurat în 26 ianuarie 2007, şi începând cu luna august, sub numele de Asociaţia „Turul Madar” a devenit personalitate juridică independentă. Misiunea Asociației constă în „educarea cultural – spirituală a tinerilor şi orientarea lor spre ocrotirea valorilor într-un mediu cultural sănătos”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail