Aproximativ 40 de fermieri din Barcani s-au întâlnit duminică, 17 mai a.c., în zona de agrement din Barcani, numită de localnici „Lughet”. Într-un cadru informal, aceştia au vorbit despre problemele cu care se confruntă în calitate de membri ai Societăţii Agricole Agrozootur 2009 din Barcani.  

Lipsa lucrărilor de amenajare a păşunii, distrugerea unor suprafeţe însemnate de păşune de porcii mistreţi şi lipsa adăposturilor pentru ovine sunt câteva dintre problemele pe care le-au semnalat fermierii în cadrul reuniunii din Barcani.

„De anul trecut le-am tot cerut ( n.r. membrilor din conducerea Societăţii Agrozootur) bilanţul contabil. Le-am spus că vrem să ştim cum se cheltuiesc fondurile societăţii, pentru că suntem membri şi avem acest drept. Nu au vrut, sub nici o formă, să ne dea lista cheltuielilor, dar acum am aflat de ce. Documentele de la Procuratură, de la Poliţia Antifraudă şi de la ANAF dovedesc că sunt nişte probleme.”, le-a spus celor prezenţi Alexandru Giuglea, membru şi el în Societatea Agricolă Agrozootur.

Alexandru Giuglea a arătat celor prezenţi documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului şi de la ANAF (n.r. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală). Acestea atestă că există un dosar penal cu acuzaţii de evaziune fiscală.

Celor prezenţi la reuniune, Alexandru Giuglea le-a mai precizat că, atât el, cât şi alţi membri, au fost de acord cu înfiinţarea Societăţii care îi reprezenta pe fermierii bărcăneni, încă din 2009, pentru că exista posibilitatea dezvoltării prin intermediul proiectelor pe fonduri europene, dar şi încasarea de subvenţii pe care Statul şi Uniunea Europeană le pun la dispoziţia fermierilor, însă acum se declară dezamăgiţi de felul în care conducerea a administrat Agrozootur.

. .

Concluziile reuniunii

Întâlnirea celor aproximativ 40 de fermieri bărcăneni nu a generat soluţii, însă aceştia au propus invocarea unei Adunări Generale a tuturor membrilor Societăţii pentru a se lămuri în privinţa planurilor de viitor ale Agrozootur.

Iulia Drăghici – Taraş

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail