Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Covasna și Casa Corpului Didactic (CCD) Covasna organizează în luna iunie „Tabăra de perfecționare a învățătorilor”. Cadrele didactice interesate să participe sunt invitate să se înscrie, zilele acestea.

Tabăra, organizată de ISJ Covasna și CCD Covasna, se derulează anual, în prima săptămână din vacanța de vară, fiind inițiată în urmă cu peste 15 ani, de doamna prof. Elena Boricean. Ediția actuală va avea loc în perioada 22- 26 iunie 2015, la Moieciu de Sus.

Aflată în oferta programelor de formare continuă (la poziția 48 – cod formare 14B227), tabăra  este adresată tuturor cadrelor didactice de la învățământul primar, linia română. „Tabăra este dedicată tuturor categoriilor de învățători: cei care își desfășoară activitatea în sistemul traditional, alternativ sau la clase simultane. Orice cadru didactic de la învățământul primar poate participa”, a declarat inspectorul școlar pentru învățământ primar – secția română, prof. Mihai Sebastian Banciu.  Acesta a precizat că, în fiecare an, tabăra are o anumită tematică și că, pentru ediția actuală, aceasta cuprinde: dezvoltarea competențelor cheie prin noile programe curriculare la ciclul primar, prezentarea unor metode și tehnici moderne de lucru cu clasa de elevi pentru rezolvarea unor situații dificile, a unor studii de caz și discutarea unor aspecte ce țin de profesionalism și etică.

„În fiecare an, avem câteva teme centrale pe care încercăm să le respectăm, dar avem, ceea ce mie mi se pare important, aproape o zi întreagă dedicată studiilor de caz. Se discută aspecte concrete ce apar în activitatea la clasă și care merită expuse din două motive: fie pentru găsirea unor posibile soluții, fie, pur și simplu, pentru diseminarea unor exemple de bună practică. Noi dorim să se aprofundeze cunoștințele de didactică, dorim ca învățătorii să fie la curent cu toate modificările, toate noutățile din domeniu”, a spus domnul inspector Mihai Sebastian Banciu.

. .

Cadrele didactice interesate, sunt invitate să își anunțe intenția de participare – prin înscriere la responsabilii de cerc pedagogic din fiecare zonă a județului, până vineri, 29 mai (a.c.), ora 14.00.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail