Copilăria este vârsta marilor superlative, vârsta celei mai pure sincerități, celei mai depline libertăți, vârsta viselor fără graniță, vârsta care trăiește prin flori și se exprimă prin exclamație, vârsta la care totul este frumos.  

     Copilul este ca un susur al tuturor izvoarelor de cristal, râs gingaș al răsăritului lunii, privire candidă și adiere a dimineților, pulbere de aur și diamant cu care vrea sa se obisnuiasca eternitatea.

Toți copiii ar trebui să aibă o copilărie liniștită, plină de culoare, veselie și aventuri minunate. Copilăria este vârsta frumuseții sufletesti. Intotdeuna trebuie să ne aducem aminte de ea și să nu uităm să fim copii.                                                                                                                                                                                                                                                         Data de 1 iunie este mai mult decât Ziua Intenațională a Copilului, este un prilej de a sărbători unicitatea acestuia, puritatea sa. Fiecare copil este diferit, are ceva aparte şi nicăieri în lume nu o să găseşti doi copii la fel.

          Ziua aceasta este recunoscută la nivel internaţional drept ziua copilului, având o istorie încă din 1953. Această idee a pornit de la Rubab Mansoor şi ulterior a fost acceptată de autorităţi, fiind recunoscută în majoritatea ţărilor și sărbătorită ca atare.

          Pentru copii, această zi este una deosebită, este o zi în care pot face ce vor, sunt liberi şi au totul la dispoziţie, pentru ei organizându-se activităţi speciale şi jocuri specifice vârstei. Părinţii se bucură alături de odrasle şi sărbătoresc o zi frumoasă de 1 iunie.

           Cei care mai sunteţi copii, bucuraţi-vă de această  zi și  haideţi să ne amintim împreună  de câteva momente de joc și voie bună ce ne-au caracterizat copilăria, oferite într-un spectacol extraordinar, un Festival al Cântecului și Jocului pentru Copii, organizat de atelierele metodice nr. 1 și 2, zona Sfântu Gheorghe, într-un Proiect finanțat pentru a doua oară de Consiliul Județean Covasna, prin Asociația Pedagogilor Români din județul Covasna, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Covasna.

. .

       Evenimentul  se desfășoară mâine, cu începere de la ora 9.00,  la Palatul Copiilor  din Sfântu Gheorghe.

       Participă  copiii preșcolari, linia română, de la grădinițele din zona Sfântu Gheorghe,  cu  o varietate de programe: soliști vocali și instrumentali, dans modern, grup vocal, dans popular , etc., îndrumați de cadre didactice din învățământul preșcolar. Exemple de generice ale formațiilor înscrise în festival ar fi: ,, Poienița muzicală”- dans tematic, ,,Florile și fluturii”- dans modern, ,, Curcubeul copilăriei”- dans ritmic, ,,Copilăria, primăvara vieții”- cântece și jocuri pentru copii, ,,Draga mea copilărie”- grup vocal, ,, Ciocolata”, dans modern, etc.

                                       Vă așteptăm cu drag !!!

    Echipa de implementare a proiectului

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail