Până la data de 31 martie a.c.,  locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe beneficiază de reducere la plata impozitelor pe imobile sau autovehicule, către finanţele locale.

Astfel, persoanele fizice care nu au datorii către bugetul local, şi doresc să achite integral impozitul pe clădire, pe teren şi pe mijloacele de transport până la data de 28 februarie, vor beneficia de o reducere de 10%, iar dacă plata se va efectua în perioada 1-31 martie, bonificaţia va reprezenta 5%.

. .

„Bonificaţia se acordă contribuabililor care la data plăţii impozitelor nu figurează cu obligaţii restante către bugetul local, precum şi contribuabililor persoane juridice care se află în procedura de prevenire a insolvenţei sau în procedura insolvenţei, cu condiţia ca restanţele să fie cuprinse în programul de plată al creanţelor din planul de redresare sau de reorganizare”, se menționează pe pagina primăriei.

Pentru neplata la termen a impozitelor şi taxelor locale se plătesc majorări de întârziere conform actelor normative în vigoare. Nivelul majorării de întârziere este de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.
Impozitele şi taxele locale datorate pot fi consultate şi pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, www.sfantugheorgheinfo.ro, în baza unei cereri depuse la registratura Direcţiei Finanţe Publice Municipale. Taxele şi impozitele datorate po fi achitate atât prin internet, prin plata cu cardul sau prin prezentarea la ghişeu.

Mai multe informaţii despre certificatul de atestare fiscală, taxa pe clădiri şi terenuri, şi impozitul pe mijloacele de transport pot fi accesate pe pagina primăriei: http://www.sfantugheorgheinfo.ro/index.php?page=&pid=2851

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail