. . Mâine, la un restaurant din Sfântu Gheorghe, va avea loc o nouă ediție a Balului Kiwanis”. Evenimentul, este unul devenit deja tradiție, prin care membrii clubului din Sfântu Gheorghe vor strânge sume de bani ce vor fi utilizate în pentru susținerea elevilor talentați din oraș și cu rezultate școlare deosebite, obţinute în ciuda condiţiilor materiale defavorizante.

Potrivit președintei Clubului Kiwanis Sfântu Gheorghe, doamna Panti Ildiko, balul este organizat în scopul strângerii de fonduri pentru ajutorarea copiilor talentați și cu rezultate excepționale la învățătură, care au o situație familială dezavantajantă. În acest sens, în cadrul evenimentului, va avea loc o licitaţie de tablouri realizate de elevi ai Liceului de Artă „Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe, iar banii strânși vor fi direcționați către elevi din fiecare liceu din municipiu, selectați anterior.

La bal sunt așteptate 150 de persoane, care au primit invitații din partea membrilor Clubului.

„Kiwanis” este o organizaţie mondială organizată în cluburi (asociaţii non-profit) alcătuită din persoane de bună credinţă, care doresc să construiască împreună o comunitate umană mai bună. Kiwanis Internaţional aniversează în curând 100 de ani de existenţă. În Europa, „Kiwanis”  activează de 50 de ani.

În judeţul nostru există două cluburi: „Kiwanis” Sfântu Gheorghe, care aniversează anul acesta 12 ani de existenţă și Clubul „Kiwanis” Covasna, care va împlini doi ani.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail