Fundația Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe a evaluat lucrările trimise de copiii înscriși la concursul de desene și afișe, organizat în cadrul proiectului pilot lansat recent.

După cum a anunțat în urmă cu câteva săptămâni, conducerea Fundației „Mihai Viteazul” dorește ca pentru pentru următoarele activități pe care le va organiza să utilizeze materiale promoționale (afișe, invitații) realizate de copiii din județ. În acest sens, Fundația a lansat recent un proiect pilot în cadrul căruia a organizat un concurs de desene şi de afişe publicitare, adresat preșcolarilor și elevilor din clasele I- XII de la unităţile de învăţământ din judeţ,

. .

Proiectul a fost structurat în două părți. În prima dintre acestea, s-au primit materiale (desene și afișe) cu tema „Mihai Viteazul și Visul Unirii” și cu tema: „1 Decembrie, în ochii copiilor”, iar în a doua, s-au primit lucrări cu tema <<Crăciunul la români>>.

Juriul, compus din membri ai Fundației, printre care și persoane de specialitate, au evaluat lucrările primite și au ales câștigătorii, iar această misiune nu a fost ușoară: „Ne-am bucurat foarte mult la vederea lucrărilor transmise. Fiecare dintre acestea ne arată gingășia și curățenia sufletească a copiilor!”, a declarat președinta Fundației, prof. ing. Maria Peligrad.

Dintre participanții care au transmis lucrări cu temele:” Mihai Viteazul și Visul Unirii” și ”1 Decembrie, în ochii copiilor”,  preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit ”Csipike” din Sfântu Gheorghe, coordonați de doamna educatoare Săndica Borchină au ocupat primele locuri. Astfel, premiul I a fost obținut de Mihnea Groza, premiul II, de Matei Ivanov, iar premiul III, de Silviu Stoian.

La cea de-a doua secțiune a proiectului – cu tema „Crăciunul la români”, primele locuri au fost ocupate de elevi ai clasei a IV-a A, de la Școala Gimnazială ”Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, înv. Rodica Marieta Costache. Sebastian Tănase a obținut premiul I, Anca Stan a obținut premiul II, iar Laura Omușoru, premiul III. Președinta Fundației ”Mihai Viteazul”, prof. ing. Maria Peligrad, a precizat că elemente grafice din aceste lucrări vor fi folosite la crearea afișului, diplomelor, invitațiilor și programului ediției a XXIV-a a festivalului de colinde și obiceuri ”Crăciunul la români”, ce va avea loc în luna decembrie.

„Câștigătorii celor două secțiuni vor primi diplome, cărți și dulciuri. Festivitatea de premiere a copiilor selectați la prima secțiune cu temele <<Mihai Viteazul și Visul Unirii>> și <<1 Decembrie (…)>> va avea loc luni, la ora 11,00, la Grădinița <<Csipike>>, iar câștigătorii din cadrul secțiunii cu tema <<Crăciunul la români>> își vor ridica premiile în cadrul festivității organizate de Zilele Școlii <<Nicolae Colan>>”, a declarat ieri, prof. ing. Maria Peligrad.

Aceasta a precizat că toate lucrările înscrise în concurs vor fi afișate la sediul Fundației „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail