Liderul PSD Covasna, deputatul HoriaGrama, a declarat că prezenţa scăzută la vot înregistrată duminică în judeţ este explicabilă prinfaptul că primul tur al alegerilor prezidenţiale nu are miză pentru comunitatea maghiară care este majoritară din punct de vedere numeric.

„Am văzut că judeţul Covasna se numără printre ultimele în ce priveşte prezenţa la vot şi asta pentru că, probabil, electoratul maghiar e mai puţin motivat să iasă la vot. Turul I se pare că nu are miză pentru electoratul maghiar (…) Probabil vor ieşi mai mulţi în turul al doilea. Desigur, eu îndemn pe toată lumea să meargă la vot, pentru că nu e doar un drept, ci şi o obligaţie cetăţenească de a participa la viaţa publică”, a declarat ieri , pentru AGERPRES, deputatul Horia Grama.

Parlamentarul covăsnean a menţionatcă a votat duminică pentru „normalitate, pentru pace în ţară şi o viaţă mai bună’. „Sper că se va încheia epoca conflictelor între toţi şi între toate. Sperăm că vom începe o nouă viaţă, normală, să construim ceva, nu doar să dărâmăm”, a maispusHoriaGrama.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail