Copiii din Grupa „Gărgăriţelor” de la Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) „Hofeherke” din Sfântu Gheorghe, alături de cei din Grupa „Floricelele” de la GPP Prichindel din Întorsura Buzăului şi câţiva reprezentanţi ai Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) din Sfântu Gheorghe, au inaugurat parteneriatul printr-o primă întâlnire în cadrul proiectului educaţional „Şi te poartă cum ţi-i portul”.
Astfel, cei mici, coordonaţi de doamnele educatoare Cârstea Eniko şi Benchea Mirela de la Grupa „Gărgăriţelor”(GPP Hofeherke), şi de doamnele educatoare Pătrunjel Gabriela şi Buzea Gheorghiţa de la Grupa „Floricelele” (GPP Prichindel), alături de o echipă din partea MNCR, au petrecut o zi de pomină, cu activităţi de modelare şi decorare a „Vaselor din lut” cu motive populare specifice zonei. Pe lângă distracţia pe care o „impune” modelajul în lut, copiii au avut posibilitatea să-şi facă prieteni noi, să înveţe ce înseamnă să împarţi şi chiar să deguste prăjituri aduse de doamnele educatoare.
„Este un proiect educaţional între mai multe instituţii, pentru a valorifica tot ceea ce facem noi la grădiniţă, să ne cunoaştem şi să ne împrietenim. Am fost la un curs de formare unde ne-am întâlnit cu colegele din Întorsura, şi ne-a venit ideea de a ne cunoaşte mai bine şi de a împărtăşi din experienţa noastră. Copiii s-au simţit foarte bine, în primul rând fiind activitatea de modelaj. Le-am spus că o să avem musafiri, aşadar i-am pregătit puţin. Copiii sunt copii, ei se împrietenesc repede. Au fost bucuroşi că au fost serviţi cu prăjituri, cu sandvişuri, au primit câte materiale şi-au dorit ei; a fost o activitate reuşită”, a declarat educatoarea Mirela Benchea.
Această întâlnire a marcat debutul unui proiect ce se va desfăşura pe parcursul anului şcolar în curs.
Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail