La începutul lunii octombrie va avea loc, în grădina castelului Szentkereszty şi a Centrului de Studii Europene de la Arcuş, Întâlnirea vânătorilor din Ţinutul Secuiesc.

Evenimentul, aflat la cea de-a IV-a ediţie, organizat de Consiliul Judeţean Covasna, Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe şi Asociaţia Vadon, sub patronajul viceprim- ministrului Ungariei, dr. Semjen Zsolt, preşedinte al Asociaţiei Vânătorilor din Ungaria, va avea loc sâmbătă, 4 octombrie, la Arcuş, în grădina castelului Szentkereszty şi a Centrului de Studii Europene.

Începând cu orele 9.00- 10.00 va avea loc înregistrarea şi primirea oaspeţilor.

În cadrul evenimentului vor avea loc diverse activităţi, printre care un concurs gastronomic, un concurs de boncănit şi vor fi înmânate diplome de merit vânătoreşti. Cei prezenţi vor putea vizita târgul de produse şi de obiecte de artizanat vânătoresc, expoziţia de trofee, dar şi expoziţia de pictură a artistei Dr. Kun Edit. De asemenea, cei prezenţi se vor putea bucura de concertul fanfarei „Kovats Andras” din Reci şi de spectacolul Ansamblului de dansuri „Haromszek”. La eveniment va fi prezentă şi doamna Katalin Hampel, care va prezenta portul naţional maghiar, dar şi solista de operă Katalin Pitti – ce a primit premiul „Liszt Ferenc”.

Ceremonia de închidere a Întâlnirii Vânătorilor – va avea loc la ora 19.00, prin înmânarea drapelului transmisibil.

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail