Două incendii provocate de trăznet în localităţile Dobolii de Sus şi Catalina, din judeţul Covasna, s-au soldat cu pagube de peste 70.000 de lei, potrivit conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, lt. Mazîlu Oana Ionela a precizat ieri, că în localitatea Dobolii de Jos au ars un depozit de furaje şi o magazie, iar la Catalina, o şură în care se aflau circa două tone de baloţi de paie. Ambele incendii izbucnite luni seară au necesitat intervenţii de lungă durată, primul fiind stins în cursul dimineţii de marţi, după aproape 12 ore de luptă cu flăcările, iar al doilea, după patru ore.

„În localitatea Dobolii de Sus, comuna Boroşneu Mare, s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe. Serviciului profesionist i s-au alăturat forţe şi mijloace din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Leţ şi Zagon care au lichidat efectele incendiului după o intervenţie care a durat aproximativ 12 ore. Au ars depozitul de furaje construit din lemn pe o suprafaţă de circa 250 de metri pătraţi, circa 30 tone plante furajere, unelte agricole, un adăpost de animale, precum şi o magazine de materiale (…) Pagubele au fost stabilite la circa 30.000 lei, iar cele salvate la circa 150.000 lei (…) La Catalina, unde au intervenit două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc, împreună cu pompierii voluntari din localitate, a ars o şură în proporţie de aproximativ 80% şi circa două tone de baloţi de paie. S-a reuşit salvarea bunurilor în valoare de aproximativ 300.000 lei, iar cele distruse au fost evaluate la 40.000 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail