Intersecţiile străzilor Gábor Áron, Váradi József, Kossuth Lajos şi Kőrösi Csoma Sándor vor fi regândite şi amenajate astfel încât traficul activ, pasiv şi cel pietonal să se desfăşoare mai fluent, conform raportului de specialitate al Primăriei. Acest lucru presupune construirea a două sensuri giratorii şi reamenajarea spaţiului din jurul acestora.

Proiectul, care are valoarea totală de 779,840 de mii de euro – din care lucrările de construcţii-montaj în valoare de 696,538 mii de euro – va fi realizat în cel mult 6 luni de la începerea lucrărilor, în cadrul acestor fiind prevăzute lucrări de sistematizare verticală, amenajarea complexului de intersecţii giratorii, trotuarelor, locurilor de parcare şi a iluminatului public.

„Situaţia actuală  şi dotările infrastructurale stradale sunt necorespunzătoare atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere a siguranţei circulaţiei. Dotarea şi amenajarea tehnică a reţelei stradale şi a intersecţiilor, a parcărilor, a trotuarelor şi a pistei pentru ciclişti sunt nesatisfăcătoare, îngreunând desfăşurarea fluentă şi în siguranţă a traficului activ şi pasiv, precum şi celui pietonal. Pentru rezolvarea problemelor şi inconvenientelor prezentate în ansamblu, se va regândi întregul sistem de circulaţie din toate punctele de vedere (dotare, organizare, semnalizare etc.), coroborând cu Planul Urbanistic General”, se arată în raportul de specialitate al Compartimentului de Dezvoltare şi Investiţii din cadrul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe.

De asemenea, primarul municipiului, Antal Arpad a punctat că o porţiune din aceste străzi sunt deja în curs de amenajare, sau se află chiar la finalul lucrărilor, urmând ca porţiunile neterminate să fie terminate în acest proiect. „La aceste intersecţii s-a prevăzut amenajarea a două sensuri giratorii care figurează în proiectele municipiului. Valoarea acestora 696,538 de euro şi se referă nu doar la sensul giratoriu în sine, ci cuprinde şi câte o porţiune de drum. Încetul cu încetul, lucrurile acestea încep să devină vizibile, mai ales că anumite porţiuni sunt gata”, a declarat Antal Arpad.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail