Clubul de Dezbateri din Sfântu Gheorghe va lansa, săptămâna viitoare, în 1 octombrie, înscrierile la Campionatul naţional de Dezbateri Academice pentru liceeni, „Saint George, City of Debate”. Aflat la cea de-a IX-a ediţie, evenimentul va avea loc în perioada 6-8 martie 2015.

Preşedintele Clubului de Debate din Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, iniţiatorul proiectului „Saint George, City of Debate”, a declarat, ieri, că înscrierile pentru ediţia a IX-a a campionatului vor începe mai repede, astfel că tinerii interesaţi să participe vor putea completa formularul de înscriere din 1 octombrie (a.c.).

„Din cauza participării extrem de ample de anul trecut, am decis să începem mai devreme înscrierile la ediția de anul viitor, a IX-a pentru Saint George City of Debate, competiție care anul trecut, prin cele 129 de echipe participante a stabilit un nou record de participare la nivel european! (…) Mă aştept să fie prezentă, ca de obicei, toată lumea importantă a dezbaterilor academice din România. Mă bucur că Sfântu Gheorghe a fost în ultimii ani şi va fi şi anul viitor punctul de întâlnire al celor experimentaţi, dar, în acelaşi timp şi al celor care acum fac primii paşi în debate, mă bucur că este locul în care lumea dezbaterilor academice se adună şi demonstrează că poate fi o forţă care să întoarcă lucrurile în bine în România (…) Ne dorim să facem o competiţie mare, frumoasă şi de la care lumea să plece încântată şi să revină cu mare plăcere, indiferent că joacă sau că arbitrează”, a spus Mădălin Guruianu.

Potrivit acestuia, în cadrul evenimentului vor avea loc, ca de obicei, cursuri de pregătire pentru debateri și arbitri, programe extra, moțiuni anunțate, dar și impromtu şi competiția specială și pentru ”juniori” şi nu vor lipsi ș premiile pentru câștigători.

 Mădălin Guruianu a mai spus că directorii de turneu vor fi Călin Mureșanu și Radu Țigănaș, ambii cu cărți de vizită impresionante în dezbaterile academice din țară, dar și din străinătate.

Informaţii suplimentare despre „Saint George, City of Debate”- ediţia a IX-a – pot fi aflate accesând site-ul www.cityofdebate.ro sau pagina evenimentului – https://www.facebook.com/events/880088955337057/.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail