Astăzi, membrii clubului Rotary de pe mapamond sărbătoresc 109 ani de când s-au pus bazele primului club Rotary din lume.

Sărbătoarea va fi marcată şi la Sfântu Gheorghe, prin aprinderea și lansarea a 109  lampioane,  simultan cu celelalte cluburi Rotary din lume care s-au înscris pentru acest eveniment.

Lorincz Mihaly, vicepreședinte al Clubului Rotary Sf. Gheorghe ne-a spus că lampioanele îşi vor lua zborul la ora 22:00 din faţa statuii lui Miko Imre, amplasată lângă liceul „Szekely Miko” din municipiu.

Primul Club Rotary din lume a luat naştere pe 23 februarie 1905, la Chicago, din iniţiativa avocatului Paul P. Harris. În România, primul Club Rotary ia fiinţă în primăvara anului 1929, la Bucureşti, din iniţiativa lui Cristian Penescu-Kertsch, care a devenit şi primul preşedinte. Scopurile rotariene sunt înţelese şi acceptate de elita intelectuală a ţării, din toate domeniile de activitate. În anul 1936, România are deja nouă Cluburi Rotary, primind astfel, pentru prima oară  titlul de District românesc, cu numărul 84.

M.D.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail