Elevii de la zece şcoli din municipiul Sfântu Gheorghe au colectat 35 de tone de deşeuri în decurs de o jumătate de lună, în cadrul unui concurs organizat de autorităţile locale în scopul recuperării materialelor reciclabile.

Directorul societăţii de salubritate Tega din Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba, a declarat miercuri pentru AGERPRES că este o cantitate „substanţială”, dar cel mai important este faptul că în acest proiect de colectare selectivă au fost implicaţi copii de diferite vârste.

„Dacă ne gândim că Tega valorifică anual circa 1.000 de tone de deşeuri, înseamnă că elevii au contribuit cu o cantitate substanţială”, a declarat Toth Birtan Csaba.

Cea mai mare cantitate de deşeuri a fost colectată de elevii Colegiului teoretic „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe care au predat 13 tone, în medie 10,16 kg per elev. Pe locul al doilea s-a clasat Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, cu opt tone, respectiv şapte kilograme per elev, iar pe locul trei, elevii Liceului de Arte „Plugor Sandor” care au reuşit să colecteze 3,8 tone de deşeuri, adică 6,4 kg per elev. Cei mai buni dintre toţi s-au dovedit a fi elevii clasei a V-a B de la Colegiul „Szekely Miko” cu un total de 4,2 tone de deşeuri colectate.

Primii opt câştigători vor primi câte o tablă inteligentă, respectiv o tablă interactivă electronică ce face posibil schimbul de idei, informaţii şi materiale didactice cu elevii, precum şi înregistrarea digitală a operaţiunilor realizate pe aceasta. Valoarea unei astfel de table este de aproximativ 10.000 de lei.

Acţiunea de colectare a deşeurilor reciclabile a avut loc în perioada 16-31 mai, iar câştigătorii au fost desemnaţi miercuri. Autorităţile locale au menţionat cu acest prilej că acţiunea de colectare a deşeurilor reciclabile continuă la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe, care candidează alături de alte 31 de localităţi din ţară pentru titlul de „Oraşul reciclării”.

Campania organizată de Eco-Rom Ambalaje SA se va încheia pe 30 iunie, iar oraşul care va reuşi să colecteze cea mai mare cantitate de deşeuri reciclabile pe cap de locuitor va primi ca premiu un spaţiu de recreere ecologic cu wi-fi gratuit, în valoare de 12.000 de euro.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail