Peste 70 de manageri şi oameni de business din Transilvania au învăţat despre importanţa stabilirii şi menţinerii unor relaţii pozitive cu cei din jur, în cadrul unei prelegeri susţinute marţi de dr. Hamid Peseschkian, psihoterapeut din Germania, preşedintele medic neurolog, psihiatru şi World Association of Positive Psychotherapy.

În cadrul evenimentului a fost lansată şi cartea „Psiho-vampirii”, semnată de Hamid Peseschkian şi Connie Voight, redactor şef al „HR Today” în Germania, expert în comunicare şi în managementul resurselor umane.

Hamid Peseschkian a declarat, pentru AGERPRES, că psiho-vampirii sunt persoane apropiate fiecăruia dintre noi.

„Psiho-vampirii sunt acei oameni pe care îi resimţim ca pe cineva care ne ia energia. Poate să fie practic orice persoană, dar de obicei e vorba de 4-5 persoane din mediul apropiat. Se întâmplă ca uneori la sfârşitul zilei să ne simţim efectiv storşi de energie şi să nu ne dăm seama că de fapt cineva ne-a provocat această lipsă de energie”, a menţionat Hamid Peseschkian.

Acesta a avut şi o întâlnire cu circa 50 de psihologi, medici şi psihoterapeuţi în cadrul unui workshop pe tema Managementului stresului, organizat de Asociaţia de Psihoterapie Pozitivă din România şi ATU Consulting, organizaţie de training şi servicii de resurse umane pentru piaţa de business.

Preşedintele Asociaţiei de Psihoterapie Pozitivă din Romania, Gabriela Hum, spune că volumul „Psiho-vampirii” dezvăluie o lume apropiată de intuitiv şi emoţional.

„Cartea abordează situaţiile dificile din cadrul relaţiilor interpersonale, situaţii pe care fiecare dintre noi le trăim. Cartea dezvăluie o lume dincolo de conştientizare, mai aproape de intuitiv şi emoţional, o lume pe care autorii o analizează, o descriu şi o aduc astfel la nivel de înţelegere. Cu toţii trăim relaţii dificile, unii le luăm pur şi simplu aşa cum sunt, alţii le abandonăm, alţii ne zbatem în a găsi explicaţii pentru ceea ce se întâmplă, în a găsi soluţii şi remedii relaţionale. Dificultatea apare adesea din faptul că nu ştim care este cauza a ceea ce trăim în relaţii. E uşor să ne regăsim în rândurile cărţii şi adesea e mai uşor să ne regăsim ca victime. Până la final însă descoperim că şi noi putem fi psiho-vampiri”, a menţionat Gabriela Hum.
AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail