Elevii claselor V-XII de la școlile cu predare în limba maghiară, din județele Mureș, Covasna și Harghita se pot înscrie până în 25 martie (a.c.), la Concursul Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”.

Aflat la cea de-a XII-a ediție, Concursul Național de Competențe Lingvistice în limba română- pentru minorități – „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris” – este organizat de Liceul Teoretic „Márton Áron” din Miercurea Ciuc, în 7 aprilie (a.c.), la ora 10.30, în cadrul Săptămânii  „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Competiția se adresează tuturor elevilor de clasele V-XII de la școlile cu predare în limba maghiară din județele Mureș, Covasna și Harghita. Obiectivele specifice ale concursului vizează dezvoltarea competenței de a lectura/ recepta un text necunoscut în limba română; practica rațională și funcțională a limbii; fixarea și aprofundarea unor elemente de construcție a comunicării scrise în limba română.

„Organizarea unei astfel de activități sperăm să reprezinte, ca și până acum, o invitație adresată elevilor la a avea curaj pentru a comunica mai mult și mai corect în limba română. Se urmărește ca, prin participarea la acest concurs, elevii să acumuleze competențe de exprimare scrisă în limba română mult mai numeroase și mai bine fixate/ dezvoltate, să scape de emoțiile pe care le generează participarea la un examen de limba română”, au transmis organizatorii.

Concursul include o singură probă, scrisă, de două ore la gimnaziu și de trei ore pentru clasele de liceu. După finalizarea procesului de evaluare și notare, ce va dura două zile, se va comunica prin email instituțiilor partenere ale concursului, numele elevilor premianți și ale profesorilor coordonatori. Premiile se vor acorda în cadru festiv, în ordinea descrescătoare a punctajului obținut. Valoarea premiilor acordate va fi asigurată de sponsorii și partenerii concursului: Asociația Comunitară Românească – Miercurea Ciuc și Fundația Liceului  „Márton Áron”.

Cei interesați să participe se pot înscrie până în 25 martie (a.c.). Înscrierile se fac doar prin email, la adresa [email protected] și completând formularul de înscriere pregătit de organizatori. La concurs pot participa 300 de elevi de gimnaziu și liceu, iar înscrierile vor fi sistate în momentul completării locurilor anunțate. Cheltuielile pentru transportul elevilor/ profesorilor însoțitori vor fi suportate de participanți.

Formularul de înscriere, regulamentul concursului și alte informații pot fi găsite accesând site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, www.isj.educv.ro, secțiunea  „articole recente” sau link-ul https://isj.educv.ro/ro/content/6209/Concurs-Na%C5%A3ional-Carte-frumoas%C4%83-cinste-cui-te-scris.

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail